Endised ja praegused tippjalgpallurid, kes on suitsetamisega pildile jäänud

Elu24
Copy
Wesley Sneijder.
Wesley Sneijder. Foto: FABRICE COFFRINI/AFP

Reedel hakkab Inglise kõrgliiga, mida võib ametlikult lugeda uue jalgpallihooaja alguseks. Selle puhul oleme kokku pannud nimekirja endistest ja praegustest tippjalgpalluritest, kes on suitsetamisega pildi peale jäänud.

Suitsetamine ja sport ei käi sugugi kokku. Peale halva eeskuju näitamise mõjub see ka tervisele laastavalt. Keegi unustas seda aga alljärgnevatele jalgpalluritele öelda, kes suure mõnuga suitsu ja sigarette tõmbavad.

Wojciech Szczesny

Poolakast väravavaht, kes mängib praegu Torino Juventuse ridades, jäi suitsetamisega vahele ühes oma eelmises koduklubis Londoni Arsenalis. Pärast kaotus Southamptonile, milles oli ka väravavahil oma osa mängida, suitsetas Szczesny duši all ja sai selle eest 20 000 naela trahvi.

Wesley Sneijder

Hollandlasest poolkaitsja Sneijderi karjäär oli 2010. aastal tipus. Ta võitis koduklubi Milano Interiga ajaloolise trebeli (liiga, liigakarikas ja Meistrite liiga) ning viis Hollandi koondise MMi finaali. Aga pärast finaali kaotust Hispaaniale 1:0 on hollandlase karjäär agaralt langenud. Suur üleminek Milano Interist Manchester Unitedisse jäi ära, selle asemel siirdus mees Türki Galatasaray ridadesse. Sneijder jäi mitmel korral paparatso kaamera ette suitsetades ja pidutsedes.

Wesley Sneijder
Wesley Sneijder Foto: twitter

Lionel Messi

Maailma parim jalgpallur Lionel Messi, kes on terve karjääri veetnud Barcelona meeskonnas, jäi aastaid tagasi ühel puhkusereisil vahele suitsetamisega. Tõenäoliselt oli tegu ühekordse juhtumiga, mida mees lõõgastumise ajal tegi. Rohkem ei ole viiekordne maailma parim jalgpallur sellega pildile jäänud.

Fabien Barthez (Laurent Blanc)

Endine Prantsusmaa ja Manchester Unitedi väravavaht Barthez oli tuntud suitsetaja. Tema ja tema prantslasest meeskonnakaaslane Blanc ei alustanud enne trennigi, kui nad olid suitsu teinud. Mõlemad mehed arvasid, et nende klubitreener Sir Alex Ferguson ei tea, et mehed on suitsetajad, aga nad eksisid. Ferguson on ise öelnud, et ta eelistab suitsetajaid alkohoolikutele, millest viimane on inglastest jalgpallurite puhul suureks probleemiks.

Wayne Rooney

Liverpoolist pärit, kuid Manchester Unitedis oma generatsiooni üheks parimaks palluriks tõusnud Rooney on nii mõnelgi korral vabal ajal suitsetamisega vahele jäänud. Kuna Rooney, kes naasis mõned päevad tagasi kodumaale, et esindada Derby County meeskonda, on Inglismaa kõikide aegade parim väravalööja, siis ei pane vast keegi talle pahaks, kui ta puhkusel ajal mõned sigaretid suitsetab.

Mario Balotelli

Itaalia jalgpalli pahapoiss ja endine imelaps Balotelli, kelle potentsiaalne karjäär läks suhtumise ja iseloomuvigade alla, on mitmel korral pidudel ja vaba aega veetes suitsetades pildile jäänud. Kui ta mängis Inglismaal Manchester City ridades, siis ütles tolle aegne treener Roberto Mancini, et kuigi ta eelistab, et ründaja ei suitsetaks, siis ei tee ta sellest välja, kui ta suitsetab kümme suitsu päevas ja lööb mängus kaks väravat. Seda aga ei juhtunud ja Balotelli läks tagasi Itaaliasse, kus püüdis oma karjääri taaskäivitada. See ei õnnestunud ka hiljem Prantsusmaal.

Ashley Cole

Selle sajandi üks parimaid vasakkaitsjaid Ashley Cole on regulaarne suitsetaja. Üks tema sõpradest ütles kord, et Cole suitsetavat kõvasti oma iga-aastasel puhkusel Los Angeleses. Kui suitsetamine tema karjääri alguses probleeme ei valmistanud, siis valmistas see frustratsiooni Jose Mourinhos, kui portugallane uuesti Chelsea treeneriks sai. Cole kaotas oma algkoosseisu koha Cesar Azpilicuetale ning inglane müüdi hiljem AS Romasse.

Dimitar Berbatov

Endine Fulhami, Tottenhami, Manchester Unitedi ja Bulgaaria koondise ründaja Berbatov on peale väravalöömise tuntud suitsetamise poolest. Ja kuna ta lööb igas klubis olles metsikult väravaid, siis ei paista see tema võimeid kuidagi segavat. Berbatovo mängustiil näeb ette, et ta ei sprindi ega jookse palju, vaid pigem leiab vastate värava all koha, kust väravaid lüüa. Kui temalt on suitsetamise kohta küsitud, siis vastas Berbatov, et ta ei suitseta, vaid teeskleb, et teeb seda, kuna tahab lahedam välja näha.

Jack Wilshere

Kunagine potentsiaalikas inglasest poolkaitsja Jack Wilshere, kelle karjäär on läinud vigastuste nahka, on kolmel eri korral suitsetamisega vahele jäänud. Fotograafid on teda pildistanud suitsetamas Londoni ööklubi ees, pärast MMi peol, Las Vegases basseini ääres ja viimati isegi vesipiipu. Eelmisel suvel Londoni Arsenali särgi West Ham Unitedi oma vastu vahetanud Wilshere ei kuulu enam Lampardi, Scholesi ja Gerrardiga samasse kategooriasse, vaid teda mäletatakse ühte nendest mängijatest, kes ei vastanud ootustele.

Zinedine Zidane

Härra Meistrite Liiga ja oma aja üks parimaid pallureid Zinedine Zidane on praeguseks putsad varna riputatanud ning juhendab Madridi Reali meeskonda. Hispaania klubiga nii mängija kui treenerina jalgpalli kõige suurema tiitli Meistrite liiga neljal korral võitnud alžeeria juurtega Zidane on samuti aeg-ajal suitsu kimunud ja sellega kaamerasilma ette jäänud.

Gerard Pique ja Francesc Fabregas

Suurte karikavõitude järel on kombeks sigarit suitsetada. Tegu ju võib olla ühekordse (või mitme ühekordse) juhtumiga, aga see on ikka suitsetamine. Kuna hispaanlased Pique ja Fabregas on enamus oma karjäärist veetnud klubides, kus nad on suuri tiitleid võitnud, siis tihti tulevad ette olukorras, kus võitu tähistatakse sigariga. 

Mesut Özil

Türgi päritolu sakslane Mesut Özil, kellele maksab suur palka Londoni Arsenal, on sarnaselt paljudele teistele jalgpalluritele siin nimekirjas puhkuse ajal suitsetamisega vahele jäänud. Varem tuntud tehniliselt võimeka ja imelise sööduoskusega jalgpallurist on tänapäeval saanud poolkaitsja, kes pigem naudib pingil istumist ja raha kogumist kui esindab uhkusega oma klubi värve.

Neymar

Maailma kalleim jalgpallur Neymar, kes kaks aastat tagasi vahetas Barcelona särgi Paris Saint-Germaini vastu, oli kunagi Messi ja Cristiano Ronaldo järel paremuselt kolmas mängija maailmas. Aga tema lapsik suhtumine ja kõigile tema soovidele jah-ütlevad vanemad ning treenerid on muutnud Neymari talendikast jalgpallurist vigastusaldiks platsil veerejaks. Viimane jalgpalli-MM eelmisel suvel näitas seda ilmekalt, kui Neymar iga taklamise peale maha viskas ja seal demonstratiivselt mitu kukerpalli tegi. 

Didier Drogba

Londoni Chelsea fännide poolt armastatud Elevandiluuranniku koondise talisman ja kõikide aegade parim väravalööja Didier Drogba mekkis sigareid karjääri teises pooles. Pildil on näha teda suitsetamas mängides Türgis Istanbuli Galatasaray eest mängujärgselt riietusruumis.

Gianluigi Buffon

Vaheaasta Prantsusmaa pealinnas Pariisis veetnud, kuid sel suvel Itaaliasse naasnud legendaarne väravavaht Gianluigi Buffon ei ütle puhkusel ajal suitsule ei. Kuuma päikese all lamamistoolis vedeledes on Buffon suitsuga patustanud. Aga ega see ei ole tema karjäärile kahjuks tulnud, kui veel 40. eluaastates mängida klubijalgpalli maailma kõige kõrgemal tasemel.

Allikas The Sportster ja Football Burp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles