Tom Cruise'i mängitud tegelaskujust Jack Reacherist valmib telesari

Elu24
Copy
Tom Cruise filmi «Jack Reacher» esilinastusel 2012. aasta detsembris Rootsis Stockholmis
Tom Cruise filmi «Jack Reacher» esilinastusel 2012. aasta detsembris Rootsis Stockholmis Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN/Scanpix

Amazoni töötab praegu agaralt selle kallal, et Briti kirjaniku Lee Childi loodud Jack Reacheri karakterist valmiks nende voogedastusplatvormil telesari. Jack Reacheri tegelaskuju on suurel ekraanil mänginud Tom Cruise.

Amazon võitis pärast mitmete erinevate osapoolte vahel toimunud konkurentsensi endale õiguse Lee Childi raamatutest sari vändata, kirjutab Hollywood Reporter. Telesarja juhiks palgati seriaali «Scorpion» loonud Nick Santora.

Jack Reacheri raamatud on müünud üle saja miljoni koopia ja räägivad rändavat elustiili elavast endisest sõjaväepolitseinikust, kes «töötab» vabakutselise uurija ning probleemide lahendajana. Töötamine on pigem küsitav, sest enamus raamatutes ta satub probleemse olukorra peale ja tunneb enda sees vajadust õiglus jalule seada.

Lee Child on Jack Reacheri raamatute autor.
Lee Child on Jack Reacheri raamatute autor. Foto: Nils Jorgensen/Capital Pictures / JOR/Capital Pictures

Amazoni stuudio töötab koostöös Skydance Televisioni ning Paramount Televisioniga. Nende kolme firma koostöös valmis teise kirjaniku, Tom Clancy tegelaskuju Jack Ryani raamatute põhjal Amazoni draamaseriaal. 

Childi raamatutest on tehtud kaks filmi, mille peaosas oli Tom Cruise. 2012. aastal esilinastus «Jack Reacher» (põhineb romaanil «One Shot», 2010) ja 2016. aastal «Jack Reacher: Never Go Back». 

Christopher McQuarrie, kes kirjutas ja lavastas esimese filmi ning oli teise juures produtsendiks, on Amazoni projekti juures tegevprodutsendi rollis. Tegevprodutsendina lööb kaasa ka kirjanik Lee Child ise.

Amazoni jaoks on Jack Reacheri telesari järjekordne raamatul põhinev projekt. Peale Jack Ryani, mis on uuendatud kolmandale hooajale, teeb Amazon ka «Bosch» nimelist sarja, mis põhineb Michael Connelly loodud karakteril. Hieronymus «Harry» Bosch on Los Angelese politseiuurijal, kes sai nime Madalmaade maalikunstniku järgi.

Matthew McConaughey ja Ryan Phillippe «The Lincoln Lawyer.» (AP Photo/Lionsgate, Saeed Adyani) / SCANPIX Code: 436
Matthew McConaughey ja Ryan Phillippe «The Lincoln Lawyer.» (AP Photo/Lionsgate, Saeed Adyani) / SCANPIX Code: 436 Foto: Saeed Adyani / AP

Michael Connelly loomingu hulka kuulub ka jurist Michael «Mickey» Haller, kes tegi oma soolodebüüdi romaanis «Tänavajurist» («The Lincoln Lawyer»). Raamatust tehti ka samanimeline film, mille peaosas mängis Matthew McConaughey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles