Marianne Leibur teeb muusikalise kummarduse vanaisa Kalju Terasmaale

Raadio Elmar
Copy
Foto: Erakogu

Palavalt armastatud laulja ja löökpillimängija Kalju Terasmaa lapselaps Marianne Leibur rääkis raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!» vanaisa 85. sünnipäevaks korraldatavast kontserdist Kalju-laval. 

6. augusti õhtul toimuv kontsert on kingitus vanaisa Kalju Terasmaale lapselastelt Marianne ja Henrik Leiburilt. Sündmuskohtki pole valitud juhuslikult: Kalju-lava asub juubilari suvekodu kõrval Padisel ning on just tema järgi oma nime saanud. 

Kalju Terasmaa poolt kuulsaks ja meeldejäävaks lauldud lugusid aitab elustada Raivo Tafenau Bänd ning solistina lisaks Marianne Leiburile ka Ott Lepland. 

Küsimusele, kes võiks veel olla ideaalseks duetiparneriks, kellega Terasmaa lugusid esitada, pakkus lauljanna esimese hooga välja Ivo Linna ja Valter Soosalu.

Vasakult: Lauri Hermann, Marianne Leibur, Tiiu Sommer
Vasakult: Lauri Hermann, Marianne Leibur, Tiiu Sommer Foto: Raadio Elmar

Hommikuses jutuajamises avaldas Marianne Leibur, et ta esitab vanaisa muusikat mõnikord niisamagi, sest mitmed õdusamad ja džässisemad lood hakkuvad tema kontsertprogrammiga väga hästi. Vanadest aegadest tuleb neil omavahel aina rohkem jutuks see, kuidas ja millistes tingimustes toimusid proovid ja salvestused.

Noor lauljanna arvab, et vanaisalt on ta muusikalises mõttes kaasa saanud oskuse jutustada lugu nii läbi meloodia kui sõnade ja teadmise, et lihtsuses peitub võlu. «Ei ole vaja üle pingutada. Kalju Terasmaa kõlab sametiselt ja mõnusalt,» sõnas Marianne Leibur.

Küsimusele, kas avalikkusest tagasi ka tõmbunud juubilari õnnestub kontserti nautima meelitada, vastas saatekülaline nii: «Ei julge välja hõigata, aga ehk õnnestub.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles