Sepo Seeman Kuldse Trio juubelisünnipäevast: saltosid me tegema ei hakka

Raadio Elmar
Copy
Sepo Seeman
Sepo Seeman Foto: MADIS SINIVEE / POSTIMEES/SCANPIX

Legendaarne ansambel Kuldne Trio pälvis sel aastal Kuldse Plaadi auhinnagalal autasu panuse eest Eesti muusikasse. Kuigi ansambli kuldvara Jüri Vlassov ja Mihkel Smeljanski olid Kuldse Trio 45. juubelisünnipäeva tähistamisest juba peaaegu loobunud, toimub pidu koos heade kaaslaste ansamblite Kala ja Singer-Vinger osavõtul 3. augustil Pärnu Vallikäärus. 

Sepo Seeman, kes käis eesootavast sündmusest rääkimas raadio Elmar hommikuprogrammis «Ärka, kaunis maa!», pole Kuldse Trio ridades kaasa teinud juba poolteist aastakümmet ning ka ansambliga Kala on olnud pikem paus. Muusiku ja teatrimehe jaoks jääb Kuldse Trio aeg perioodi, kus ta noore näitjahakatise ning pereisana pidi seisma perekonna heaolu eest ja kodu rajama. Kaasalöömine toonases menubändis tegi need ülesanded mõnevõrra kergemaks. Ülesastumisi oli palju ja pärast esinemiste liikumist ööklubidesse ei olnud enam motivatsiooni ansamblis osaleda.

Kuldne Trio tähendab Sepo Seemani sõnul ikkagi Jüri Vlassovit ja Mihkel Smeljanskit, sest kolmas ansambliliige on läbi aegade vahetunud. Loomingulises mõttes on publik läbi aegade hinnanud Kuldse Trio teravat huumorit ja satiiri, pidades «päris õigeks» ansambli algusaegade loomingut, mis sündis teatrikoridorides ja mandoliini saatel. Näiteks laulud «Kurgid sulle, raha mulle» ja «Robert», mille muusikalist kõla käidi otsimas isegi prügikastikaanelt.

Vabal ajal kohtudes satub kuldne kolmik tihipeale lihtsalt lõõpima ning rääkima vahepeal toimunud põnevatest sündmustest. Omavahelise suhtluse kohta sõnas Sepo Seeman: «Üksteise telefoninumbrid on peas, sünnipäevasid teame, me ei pea käest kinni mööda Pärnut käima ja musitama, aga oleme olemas, kui on põhjust kokku tulla.» Mõlemaid endiseid bändikaaslasi nimetab ta kergestisüttivateks.

Jüri Vlassov ja Mihkel Smeljanski 
Jüri Vlassov ja Mihkel Smeljanski Foto: Lilli Tölp

Kõigile kohaletulijatele lubab Sepo Seeman 3. augustiks piisavat nostalgiaüritust, kus lisaks andamblitele saab näha mitmeid tuttavaid ja armastatud tegelasi nagu Ice Dog M (Kristjan Jõekalda), Otto-Triin ja Tibu & Jäpe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles