San Diegos sai kahel mehel mõõt täis ja nad asutasid elektritõukerattaid konfiskeeriva firma (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Eelektritõukerattad. Pilt on illustreeriv
Eelektritõukerattad. Pilt on illustreeriv Foto: EPA/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Californias San Diegos said elektritõukerattaid sõiduks pakkuvad firmad vaenlase, kelleks on kaks mees, kes asutasid suvalistesse kohtadesse jäetud elektritõukerattaid konfiskeeriva firma.

Dan Borelli ja John Heinkeli sõnul sai neil sellistest tõukeratastest mõõt täis, kuna need on tänavatel takistuseks ja võivad tekitada ohtlikke olukordi, kirjutab iltalehti.fi.

Need kaks meest asutasid firma ScootScoop, korjates linnas seisvad elektritõukerattad kokku ja andes need tasu vastu omanikfirmadele tagasi.

Elektritõukerattad. Pilt on illustreeriv
Elektritõukerattad. Pilt on illustreeriv Foto: FELIPE TRUEBA / EPA/Scanpix

Ameeriklaste teatel nad ei reklaami end, kuid nende tegevus on juba teada. Sõna nende kohta liigub suust suhu.

Borelli ja Heinkel kutsuvad inimesi üles andma teada elektritõukeratastest, mis jäetakse firmade või eluhoonete ette, et nad saaksid need kokku korjata.

Meeste sõnul ei erine nende rataste kokkukorjamine eriti parkimistrahvist.

«Me ainult ei korja neid tänavatelt kokku, vaid iga sellise rattaga kaasneb ka trahvikviitung. Omanikfirmadel tuleb see trahv tasuda,» laususid ameeriklased.

Elektritõukerattafirmade omanike sõnul on need kaks meest neile juba majanduslikku kahju tekitanud.

Kaks firmat, Bird ja Lime, tegid politseile avalduse, et neile kuuluvaid elektritõukerattaid konfiskeeritakse ebaseaduslikult ja nad peavad nende tagasisaamise eest raha välja käima.

«San Diego elanikke hämmastab elektritõukerataste kokkukorjamine. ScootScoop teeb seda ebaseaduslikult, nõudes nende tagastamise eest raha, lunaraha. See on meie äri kahjustamine,» teatasid Birdi esindajad.

Borelli sõnul ei saa nende poolt nõutud summat nimetada lunarahaks, kuna nad ei ole rattasid pantvangi võtnud.

«Lunaraha seostatakse pantvangi võtmisega, meie seda ei tee. Viime elektritõukerattad ära ja tahame saada trahviraha, mitte lunaraha,» selgitas Borelli.

Borelli ja Heinkeni sõnul on lahvatanud «sõda», sest tõukerattafirmade esindajad on üritanud varastada nende poolt konfiskeeritud rattaid. 

Eelektritõukerataste tootjafirmade teatel saab nende 5 – 15 kilogrammi kaaluvate ratastega liikuda 15 – 35 kilomeetrit tunnis. Selline tõukeratas vajab laadmist sama palju kui uus nutitelefon.

Naised sõitmas elektritõukerattaga. Pilt on illustreeriv
Naised sõitmas elektritõukerattaga. Pilt on illustreeriv Foto: Ralph Peters / imago images /Scanpix
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles