USA galeriitöötaja on Time`i aasta inimese prototüüp

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Time`i aasta inimese prototüübiks oli 25-aastane ameeriklanna Sarah Mason
Time`i aasta inimese prototüübiks oli 25-aastane ameeriklanna Sarah Mason Foto: SCANPIX

Tema nägu on sümbol, mis iseloomustab nii USA Occupy Wall Street kui ka Egiptuse Kairo Tahriri väljaku protestijaid.

Pärast seda, kui väljaanne Time avaldas aasta inimese, kelleks sel aastal on protestija, oli vaid aja küsimus, millal paljastub, kes oli selle prototüübiks, edastab Daily Mail.

Selleks osutus 25-aastane ameeriklanna Sarah Mason, kes kuulub Occupy Wall Street protestijate ridadesse.

Naisel oli ühel protestil peas kollast värvi kootud müts ning näo ees rätik. Temast tegi pildi fotograaf Ted Soqui ning see ilmus väljaandes LA Weekly.

Soqui tabas Masoni 17. novembril Los Angeleses Bank of America Plazal. Märulipolitsei arreteeris Masoni.

Selle foto põhjalt tegi kunstnik Shepard Fairey Time`i jaoks joonistuse.

Kunstigaleriis töötav naine oli oma näorätikut niisutanud äädikaga juhuks, kui politsei teda näiteks pisar- või pipragaasiga piserdab.

Sarah Mason liitus liikumisega Occupy Wall Street, kuna tal tekkis pärast Norther Arizona ülikooli lõpetamist probleeme õppelaenu tasumisega.

«Üliõpilased on oma haridusse teinud suure investeeringu. Kui nad aga tegelikku ellu astuvad, siis märkavad üsna ruttu, et see investeering oli kasutu,» selgitas Mason.

Väljaande Time aasta inimese kandidaatideks olid veel Al-Qaeda endise liidri Osama bin Ladeni tabamist organiseerinud admiral William McRaven, Hiina poliitilisest protestijast kunstnik Ali Wei Wei, Wisconsini osariigi senaator Paul Ryan ja Cambridge`i hertsoginna Catherine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles