Nädala näitleja: Kes on «Kiired ja vihased: Hobbs ja Shaw» kangelanna Vanessa Kirby?

Spekter
Copy

Kui arvasite, et «Kiired ja vihased: Hobbs ja Shaw» nimiosades on kaks kiilakat jõujuurikat, siis filmi sisu annab kohati ka pealkirjale uue varjundi: on ju kahe põhikangelase kõrval mängu toodud Deckard Shaw (Jason Sytatham) õde Hattie Shaw, kes ka Hobbsi külmaks ei jäta. Ent kes on näitlejanna Vanessa Kirby, kes frantsiisi uusimas harufilmis rolli endale sai?

31-aastane Kirby on inglise näitlejanna, kelle karjäär on liikunud mööda muljetavaldavalt eriilmelisi rolle alates teatrilavalt ning lõpetades teleseriaalidega. Veel enne ekraanikarjääri paistis Kirby silma justnimelt teatris, üllatades põnevate valikutega ning särades ka klassikalistes rollides. 2016. aastal nimetas ajakiri Variety Kirby oma põlvkonna üheks silmapaistvaimaks teatrinäitlejannaks.

2011. aastal õnnestus tal saada roll BBC seriaalis «The Hour», kõrvuti Dominic Westi ja Ben Whishaw'ga ning mängides ja brittide rahvusringhäälingu «Suurtel ootustel» põhinevas minisarjas. Jätkates edukalt lavalaudadel, järgnesid mitmed väiksemad filmirollid, mis valmistasid ette peatselt saabuvat läbimurret.

Arstide perre sündinud Kirby seni kuulsaim ja tunnustatuim roll on kahtlemata printsess Margareti kehastamine Netflixi hittseriaalis «Kroon» (2016-2017), mille eest naine ka Emmy nominatsiooni sai. Vastuolulise kuningliku pere liikme noorusaja läbielamist kehastamine oli Kirbyle ideaalne võimalus näidata kaamera ees oma erakordselt emotsionaalset ja haaravat näitlejaannet, oskust «toimida» eri ajastutes ning demonstreerida oma erakordset ekraanikarismat – jäädes nii silma ka Hollywoodi suurtele produtsentidele. 

Seni vahest kõige suurema kinorolli tegi näitlejanna eelmisel aastal Tom Cruise'i kõrval filmis «Võimatu missioon: Tagajärjed». Salateenistuse ülesannetes liitub ta ka Hobbsi ja Shaw seiklustega - täpsemalt ongi Kirby kehastatud Hattie kogu loo käivitavaks jõuks, haihtudes MI6 agendina tööülesandeid täites. Tema luuratav, paha peale läinud MI6 agent Brixton Lore (Idris Elba), aga pääseb koos erakordse varustusega n-ö ula peale, koos informatsiooniga viiruse kohta, mis võib hävitada kogu inimkonna.

Hattie tegelaskuju pole aga vaatamata oma esialgsele kadumisele üldsegi mitte mõni hätta sattunud abitu preili, vaid ikkagi Shaw'de suguvõsa (lisaks Deckardile on filmifännid tuttavad ka tolle venna ja emaga) liige ning seega kangest puust nagu muiste.

Pärast «Kiirete ja vihaste» kaheksandat osa ilmub armastatud filmisarja esimene kõrvallugu «Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw», mis keskendub kahele vastalisele kangelasele Luke Hobbs'ile (Dwayne Johnson) ja Deckard Shaw'le (Jason Statham). 

Sellest ajast saati kui hiiglasekasvu musklimägi Hobbs, Ameerika diplomaatilise julgeolekuteenistuse lojaalne agent ning väike vibalik Shaw, Briti armee endine eliitsõdur «Kiirete ja vihaste» seitsmendas osas kohtusid, on mehed kostitanud teineteist vaid roppude sõnade ja teravate löökidega. Rivaalitsevad kiilaspead saavad taas kokku, kui välja ilmub kübergeneetiliselt täiustatud anarhist Brixton (Idris Elba).

Superpahalase eesmärk on omandada kontroll inimkonnale saatusliku bioloogilise relva üle, mida varjab ülivõimekas MI6 agent Hattie Shaw (Vanessa Kirby). Olukorda sekkuvad USA ja Suur-Britannia salateenistused ning Hobbs ja Shaw pannakse koos Brixtoni juhtumit klaarima. Missioonile lisab aga õli tulle asjaolu, et surmaviirust varjav MI6 salaagent on juhtumisi Deckardi pisiõde.

Rajule filmifrantsiisile omaselt kulgevad sündmused meeletus tempos kihutades Los Angelesest Tšornobõli ja Samoa saartele pakkudes publikule ohtralt peadpööritavaid trikke, efektseid tagaajamisi, teravat huumorit ja sutsuke romantikat.

Säravates pisirollides teevad üllatuslikud etteasted veel paar salapärast megastaari. Filmi on lavastanud «John Wicki» esimese osa kaasrežissöör ning megahittide «Deadpool 2» ja «Plahvatuslik blond» režissöör David Leitch «Kiirete ja vihaste» vaimse isa Chris Morgani stsenaariumi alusel

Apollo Kinodes ametlikult alates 2. augustist 2019.

Vaata kinoseansside aegu ja osta piletid siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles