Treiler: Vihkamist põrmustav satiiriline komöödia «JoJo Rabbit» toob ekraanile lustaka fantoom-Hitleri

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Taika Waititi
Taika Waititi Foto: Fox Searchlight

Uus-Meremaa näitleja, stsenarist ja filmilavastaja Taika Waititi  eksperimenteerib oma vihkamisvastases satiirilises komöödias «JoJo Rabbit» ülevõllinaljadega natsi-Saksamaa ning Hitleri üle.

Septembris Toronto filmifestivalil esilinastuva, kirjanik Christine Leunensi 2008. aasta romaanil «Caging Skies» põhinev komöödia keskmes on hitlerjuugend (Roman Griffin Davis), kelle parimaks seltsiliseks on tema väljamõeldud kaaslane Adolf Hitler, keda kehastab Waititi ise. Poiss avastab ühel hetkel, et tema ema Rosie (Scarlett Johansson) peidab üht juudi tüdrukut (tunnustatud draama «Leave No Trace» staar Thomasin McKenzie). 

Filmis näeb üles astumas teisigi staare: Sam Rockwell, Rebel Wilson, Alfie Allen «Troonide mängust» and «Statistid» näitleja ja produtsent Stephen Merchant. 

Oma lühifilmi «Two Cars, One Night» (2004) eest Oscari-nominatsiooni ära teeninud ning muuhulgas «Tasujad: Lõppmängus» Korgile hääle andnud Waititi, kellest peetakse lugu nii Hollywoodi suurte stuudiote kui ka sõltumatu kino austajate poolt, tegi oma läbimurde Marveli koomiksil põhineva «Thor: Ragnarokiga», millest sai globaalne hitt ning millele just ka järg välja kuulutati. Waititi on kahasse kirjutanud ka kultusfilmi ja seriaali «What We Do in the Shadows» ning kümme aastat tagasi lavastas paar episoodi kuulsast Uus-Meremaa komöödiasarjast «Flight of the Conchords».

Vaata treilerit:

«JoJo Rabbiti» treileri ilmumise järel läks netis lendu uuesti ka aastatetagune dinosaurus-meem «Füürer vihastas» Oliver Hirschbiegeli Hitleri viimastest päevadest rääkivast filmist «Downfall» (2004). Sedapuhku kasutas film meemi enda kasuks ära ja levitas seda ise oma sotsiaalmeedias ka edasi. Sedapuhku tuleb siis füüreril vihastada selle peale, et keegi polüneeslasest juut (Waititi ema on vene-juudi päritolu) temast filmi teeb ja teda tagatippu ka mängima hakkab.

Taika Waititi satiirilise komöödia «JoJo Rabbit» plakat
Taika Waititi satiirilise komöödia «JoJo Rabbit» plakat Foto: IMDB
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles