Pildid ja video: California küüslaugufestivalil kaotas elu vähemalt kolm inimest

Inna-Katrin Hein
Copy

Ameerika Ühendriikides Californias Gilroys toimunud iga-aastasel küüslaugufestivalil (Garlic Festival) hukkus vähemalt kolm inimest, kui relvastatud mees seal ootamatult tule avas.

Gilroy politseijuhi Scot Smithi teatel reageerisid politseinikud 28. juulil aset leidnud tulistamisele kiiresti ja tulistaja lasti maha, edastab theguardian.com.

Politsei jahtimas California Gilroy küüslaugufestivali kahtlusalust
Politsei jahtimas California Gilroy küüslaugufestivali kahtlusalust Foto: Noah Berger / AP/Scanpix

Smith lisas, et lisaks elu kaotanud tulistajale on veel teine kahtlusalune, kes suure tõenäosusega tulistamises ei osalenud, kuid kes võis olla tulistamisplaani kaasatud. Seda isikut otsitakse.

Toidufestivalil olnud tegid juhtunust fotosid ja videoid, mille postitasid sotsiaalmeediasse. Neil on näha paanikas inimesi, kes põgenevad.  

Inimesed põgenemas California Gilroy küüslaugufestivalilt
Inimesed põgenemas California Gilroy küüslaugufestivalilt Foto: SOCIAL MEDIA /Scanpix

Festivalil esinenud bändi Tin Man liige Jack van Breen sõnas ajakirjanikele, et ta nägi rohelises T-särgis ja hallika kaelarätikuga meest, kellel oli relv käes ja kes asus huupi tulistama. 

Van Breen ja ta kaaslased katkestasid esinemise ja jooksid lava taha varju.

Teismeline Evenny Reyes, kes oli tulistamispaigast eemal, arvas et sel aastal leiab küüslaugufestivalil aset saluut. Ta sai hiljem teada, et keegi tulistas.

Kohaliku meedia teatel said selles intsidendis 11 inimest haavata ning nad vajasid nii parameedikute abi kui haiglaravi.

Parameedik valmistumas abistama Gilroy küüslaugufestivalil kannatanuid
Parameedik valmistumas abistama Gilroy küüslaugufestivalil kannatanuid Foto: EPA/Scanpix

Festivali korraldajate teatel on Gilroy Christmas Park Hilli piirkond, kus see sündmus aset leidis, avalikkusele suletud ja politsei soovitab inimestel piirkonnast eemale hoida.

Californias Gilroys on küüslaugufestivali korraldatud alates 1979. aastast, sest tegemist on USA küüslaugukasvatamise keskusega.

Sellel festivalil saab maitsta erinevaid roogi ja jooke, mis on inspireeritud küüslaugust ning aset leiavad ka kokandusvõistlused.

Gilroy küüslaugufestivali peetakse maailma suurimaks toidufestivaliks.

California osariigi kuberneri Gavin Newsoni sõnul otsib politsei teist kahtlusalust ja olukord on kontrolli all.

Gilroy asub suurlinnast San Josest 48 kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles