Haapsalus lööbe saanud ohvrid: keha on punne täis ja punane (1)

Elu24
Copy
Haapsalu on tabanud lööbelaine: ohvrid jagavad oma ebameeldivaid kogemusi. Pilt on illustratiivne.
Haapsalu on tabanud lööbelaine: ohvrid jagavad oma ebameeldivaid kogemusi. Pilt on illustratiivne. Foto: Jason Franson / AP

Möödunud pühapäeval (21.07) toimus Haapsalus Vasikaholmi rannas triatlon. Kõik möödus tavapäraselt, kuni inimesed hakkasid oma nahal märkama punaseid täppe. Kõikide ühine nimetaja - Vasikaholmi rannavesi.

Elu24 hakkas lööbelainest kuuldes teemat kohe kajastama, sest inimeste informeerimine on kõige tähtsam. Triatloni korraldajad ütlesid, et nemad ei tea asjast midagi, nemadki on ujumas käinud ja kõik on korras.

Terviseamet vastas, et kuigi sinivetika probleemi Vasikaholmi rannas tuvastatud pole, siis soovitatakse inimestel pärast rannas käiku duši all käia.

G4S rannavalve, kes paigaldas randa rohelise, ujumist lubava lipu, ütlesid, et on olukorras teadlikud ja tegelevad selle asjaga.

Elu24 tegi ka üleskutse, et leida inimesi, kes on Haapsalus ujudes lööbe saanud. Toimetusega võtsid ühendust mitmed inimesed, kellel nii Vasikaholmi rannas kui Haapsalu lähedal veekogudes ujumas käies kehale sügelevad punased täpid tekkisid.

Nahalööve. Pilt on illustratiivne.
Nahalööve. Pilt on illustratiivne. Foto: LYDIA OCONNOR / CATERS NEWS / Caters News Agency

Siin on nende inimeste* ebameeldivad kogemused:

ANNA

«Mina ja mu laps saime Haapsalu ligidal Puise nina rannas ujumisest tervet keha katvad punased täpid ja suured villid. Vesi kuidagi teist värvi või halvalõhnaline ei tundunud. Arsti juurde pole pöördunud.»

TIINA

«Käisin samuti perega 21.07 Vasikaholmi rannas, veest välja tulles nahk hirmsasti sügeles, nii minul kui ka mu tütrel. Hiljem koju minnes laps läks kohe dušši alla, aga mina mitte. Järgmisel hommikul oli keha kaetud väikeste punaste ja sügelevate punnidega, samas tütrel ja mehel lööve puudus. Arvasin kohe , et merevees oli kas mingi bakter või vetikas, kuna nahk ei ole enne niimoodi sügelenud peale ujumist.»

EMMA

«Mul mees võttis samuti osa Haapsalu triatlonist ja siiani on täpiline. Alustas kohe allergiaravimite võtmist. Loomulikult sinivetikad.»

SAARA

«Minul tekkis nahalööve peale seda, kui kastsin ennast vette Päeva Villa juures 18. juulil. Suured punased täpid on seljal, kõhul, natuke jalgadel ning kaenla all. Arvasin, et minul on allergia välja löönud peale tomatite söömist. Ravin ennast ise, arsti juures pole käinud. Punased täpid hakkavad vaikselt ära kuivama. Enam sel aastal vist Haapsalus ujuma ei lähe, kahjuks.»

TRIIN

«Peale triatlonistide ujumisdistantsi läksime sõbrannaga ujuma. Veest välja tulles tundsin, et kael sügeleb. Läksin kohe koju dušši alla, sellegi poolest sain kaelale ja lõuale tugeva lööbe, mõned täpid tulid ka kehale ja reie siseküljele. Sama juhtus ka sõbrannaga. Mina arsti poole ei pöördunud. Sõbranna siiski pöördus perearsti poole, kes kirjutas talle tugeva allergiaravimi retsepti. Tänaseks aga lööve ei ole meil siiani lõplikult taandunud.»

KRISTIINA

«Ka mina sain 21.07.2019 Haapsalu triatloni ajal vees ujudes nahalööbe.»

Haapsalu triatlon tõi väidetavalt kaasa lööbelaine.
Haapsalu triatlon tõi väidetavalt kaasa lööbelaine. Foto: LYDIA OCONNOR / CATERS NEWS / Caters News Agency

*nimed muudetud

Kui kellelgi veel Haapsalus või selle lähedal ujudes lööve on tekkinud, andke teada aadressil toimetus@elu24.ee.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles