Ajakirjanikud võivad taas seimi tualettides tööd teha

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seimisaadikud ei pääse nüüd ajakirjanikest ka WCsse minnes.
Seimisaadikud ei pääse nüüd ajakirjanikest ka WCsse minnes. Foto: Caro / Scanpix

Tänu Leedu presidendile võivad ajakirjanikud taas Leedu parlamendi tualettides ja suitsunurkades saadikutele küsimusi esitada ja neid pildistada.


Leedu parlamendisaadikud tühistasid varem vastu võetud otsuse, mis kehtestas ajakirjanikele parlamendihoones  töö tegemiseks piiranguid, kirjutab lenta.ru viitega RIA Novostile.

Keeld tühistati pärast ajakirjanike arvukaid proteste, ka kaevati oma õiguste piiramise üle riigi presidendile Valdas Adamkusele.

President astus ajakirjanike kaitseks välja, leides, et seimi seatud piirangud on põhiseadusega vastuolus.

Seimi pressiteenistuse teatel on nüüd aga moodustatud töögrupp, kes koostab ajakirjanike jaoks uued reeglid. Väidetavalt tahetakse piirata akrediteeritud ajakirjanike arvu, lubades igast toimetusest seimi kuni kolm töötajat.

Leedu parlament kehtestas nüüdseks juba tühistatud piirangud eelmise aasta novembris. Siis keelati ajakirjanikel kasutada videokaameraid, fotoaparaate ja diktofone seimi tualettides, sööklas ja suitsuruumides. Need reeglid pidid aitama saadikutel vältida ebasoovitavaid kontakte ajakirjanikega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles