Viljandi folk pildis: pärimusmuusika festivali avakontserdil jäid kuulajad osavõtmatuks

Elu24
Copy

Tänasest pühapäevani toimuva Viljandi pärimusmuusika festivali avakontserdil jäid kuulajad osavõtmatuks.

Iga aasta juulis Viljandi lossimägedes ja südalinnas peetav pärimusmuusika festival on ühe erilise, 1990. aastate algul levima hakanud mõtteviisi tugevaim väljendus. See mõtteviis väärtustab tavasid, pärimust ja paikkondlikku identiteeti, püüdes aastasadade ja -tuhandete vältel kogunenud vaimseid väärtusi kohandada kaasaegse elukorraldusega – ikka  selleks, et traditsioonid elaksid ja seeläbi tugevneks meie rahvuslik eripära ja muusikaline emakeel.

Viljandi pärimusmuusika festivali külastaja on rõõmsameelne, ümbritsevast ja endast hooliv, armumis- ja süvenemisvõimeline, nooruslik ja õnnelik inimene. Selline on ka festivali vaim! Viljandi pärimusmuusika festivalist on aastatega kujunenud omasuguste seas üks Balti- ja Põhjamaade suurimaid.

XXVII Viljandi pärimusmuusika festival toimub 25.-28. juulil 2019. a. Festivali teema on «Hea lugu». «Hea lugu» ehk teiste sõnadega «Lugu loo taga» seab fookusesse muusika mõtestatuse, tähendusrikkad muusikalised lood ja esineja isikliku suhte mängitavate lugudega.

Aga paistab, et algus ei ole kõige parem olnud, sest avakontserdile kohale tulnud sajad kuulajad jäid aga veidi osavõtmatuks. Lugudele plaksutati küll kaasa ja mõni üksik paar oli ka lava ette tantsima läinud, ent suuremat hulka rahvast avamine kaasa ei tõmmanud. 

Alles pärast seda, kui festivali pealik Ando Kiviberg oli suursündmuse avatuks kuulutanud, esitati hoogsam lugu ning publik elavnes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles