Eetrisse paisati kaks uut üdini Eesti telekanalit, mis toovad ekraanile kodumaiste saadete kullafondi (7)

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Tuuli Roosma
Tuuli Roosma Foto: Kanal 2

Alates juulikuust on Eesti televaatajate kanalivalikusse lisandunud kaks uhiuut kodumaist kanalit: Eesti Kanal ja Eesti Kanal Pluss toovad taas ekraanile parima saatevaliku, mis paljude aastate jooksul Eestis telekanalite jaoks toodetud. 

Mõlema kanali kavas on saateid ja filme, mis on valminud aastakümneid tagasi, ent suurema osa programmist moodustavad siiki hiljutiste aastate televaatajate lemmikud. Eesti Kanali programmist leiab peaasjalikult legendaarsed jutusaated, dokumentaalfilmid ja sündmuste jäädvustused. Eesti Kanal Pluss toob arhiividest välja meelelahutuse kullafondi, mängud ja muusikasaated. 

«Eesti filmi- ja telearhiivides on riiulite viisi puhast kulda, mille leidmise, materjali läbitöötamise ning parima väljavalimisega tegelemegi. Kui vaataja ootab vanadelt telekanalitelt pidevalt uue sisu tootmist, siis uus Eesti Kanal võimaldab aja maha võtta, taaskohtuda parimaga, mis Eestis loodud,» ütles kanali vastutav toimetaja Ulvi Pihel. «Need on inimeste südameid võitnud saated, filmid ja esinejad, mis algselt on olnud eetris erinevatel kanalitel, aga nüüd on võimalus neid nautida ühest kindlast kohast,» lisas Pihel.

Täna saavad vaatajad nautida pidevalt vahelduvat valikut Eesti Televisiooni, TV1-e, Kanal2 ja paljude sõltumatute tootjate filmidest ja saadetest. Ühes kanalis on koos Urmas Ott, Maire Aunaste, Hendrik Norman, Kärt Anvelt, Kristjan Jõekalda, Tuuli Roosma, Urmas Vaino, Peeter Oja ja paljud teised, aga ka Mati Talvik ning Valdo Pant.

Erinevalt niinimetatud voogedastusplatvormidest on tegu tavapäraste telekanalitega, kus saated on eetris mõtestatud järjekorras ning saatekava alusel. «See teeb lemmiksaadete leidmise lihtsaks, aga pakub samas ka vahvaid ootamatusi ja põnevaid üllatusi,» märkis Pihel. Kõik saated on varustatud valmimisaastaga ning samuti näeb ekraanilt nende lühitutvustusi.

Eesti Kanal ja Eesti Kanal Pluss on saadaval peamiste televisiooniteenuse pakkujate võrkudes ning jõuab 500 000 televaatajani üle Eesti. Hetkel jookseb kanal veel reklaamivabalt. Juhul, kui uued kanalid ei ole automaatselt ilmunud kanalivalikusse, tuleb vaatajal pöörduda oma teenusepakkuja klienditeenindusse.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles