Alaealiste kupeldamises süüdistatav miljonär leiti vangikongist vigastatuna

Elu24
Copy
Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Ameerika tuntud miljonär Jeffrey Epstein (66), kes viibib hetkel alaealiste ahistamise ning kupeldamise süüdistustega vanglas, leiti kolmapäeval looteasendis ja poolteadvusetus olekus oma kongi põrandalt, vahendab Daily Mail

Ameerika tuntud miljonär Epstein (66) vahistati 6. juulil ning teda kahtlustatakse alaealiste tütarlaste seksuaalses ahistamises ja nende kupeldamises 20 aasta jooksul. Mees ootab vangis kohtuprotsessi, kuna teda ei lubatud kautsjoni vastu välja.

Kolmapäeva varahommikul leiti 66-aastane Epstein oma kongi põrandalt. Väidetavalt olid tal kaelavigastused ning ta lamas looteasendis. Enne kongist välja toimetamist olevat Epstein ka teadvuse kaotanud.

Esialgsetel andmetel arvatakse, et Epstein tegi enesetapukatse, kuid uuritakse ka võimalust, et teda rünnati. Daily Mailiga vestelnud allika sõnul aga olevat Epstein juhtunu ajal olnud üksikvangistuses, kuhu ta pärast kaasvangide ähvardusi viidi.  

Uurijate andmetel sundis Epstein alaealisi tüdrukuid tegema talle ja teistele meestele erootilist massaaži. Lisaks lasi ta ostukeskustest otsida endale uusi tüdrukuid, keda seksuaalselt ära kasutada.

2007. aastal võttis Epstein omaks, et osales alaealiste seksikaubanduses. Kohus määras talle siis 13 kuu pikkuse vangistuse, mis oli üsna leebe, sest kuuel päeval nädalas oli tal õigus töötada oma kontoris Floridas Palm Beachil ja vaid ühe päeva nädalas pidi ta veetma vanglas. 

Epsteini sõpraderingi kuuluvad näiteks USA endine president Bill Clinton, praegune president Donald Trump ning Briti kuningliku pere liige prints Andrew.

«Epstein kasutas püramiidiskeemi, millesse langes kümneid noori tüdrukuid,» sõnas politseiallikas. Epstein kommenteeris tollal, et tema andmetel olid tüdrukud 18-aastased või vanemad ning ta ei sundinud neid midagi vastu nende tahtmist tegema.

Uurijate andmetel kasutas Epstein ära eelkõige 13–14-aastaseid tüdrukuid. Tema toonaste sõprade sõnul otsis mees juba nooremana endast märgatavalt nooremate naiste seltskonda. «On öeldud, et talle meeldivad väga noored naised. Isegi nooremad, kui mulle tavaliselt meeldivad,» teatas Donald Trump 2002. aastal.

Nüüd on aga politseil Epsteini tegevuse kohta uusi andmeid, uusi ohvreid ja tunnistajaid, keda on viimastel kuudel üle kuulatud. Nimelt leidis Miami Heraldi krimireporter 2018. aasta lõpul 80 naist, keda Epstein oli seksuaalselt ärakasutanud, ning on andmeid, et neid naisi on veelgi enam. 

Kui Epstein seekord seksuaalkuritegudes süüdi mõistetakse, ootab teda umbes 45 aasta pikkune vangistus. 

Epstein ei ole ühtegi neist väidetest omaks võtnud ja ütleb, et on süütu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles