Kassid toovad kuulsuse! Benedict Cumberbatch kehastub 19. sajandil kiisupiltide hulluse algatanud kunstnikuks

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch Foto: Zou Zheng/SIPA / Scanpix

Briti üks enimnõutud näitlejaid Benedict Cumberbatch valmistub kehastama oma kaasmaalasest kunstnikku, kes kogus 19. sajandi lõpus ja 20. sajandi alguses kuulsust meelelahutuslike kassipiltidega. 

Kirjaniku ja režissööri Will Sharpe'i linaloos, millele on õla alla pannud Studiocanal ja Amazon, rullub lahti oma viimased aastad skisofreenia tõttu psühhiaatriakliinikus veetnud vabakutselisest kunstnikust Louis Wainist, kes avastas juba 19. sajandil, et inimestele meeldib tohutult kassipilte vaadata – oleks mees elanud tänapäeval, oleks ta ilmselt väga edukas Instagrami-staar. 

Paraku polnud Waini elu kuigi päikseline, vaatamata rõõmule, mida tema looming inglastele valmistas: ta hoolitses üksi oma ema ja õdede eest ning pidi toime tulema nii vaimuhaiguse kui ka abikaasa surmaga (keda kehastab filmis Claire Foy).

Filmi produtseerib Shoebox Films, mille tööde hulka kuuluvad mitmed nimekad ja sisukad ekraanitööd, sealhulgas peagi algava Tornonto filmifestivali lõpufilmiks valitud teadlase Marie Curie eluloofilm «Radioactive» (peaosas Rosamund Pike, režissöör Marjane Satrapi) ja filmilavastaja Steven Knighti filmid «Meelerahu» (Matthew McConaughey' ja Anne Hathaway'ga) ning «Locke» (peaosas Tom Hardy).

Režissöör Will Sharpe on hetkel Ühendkuningriikides kuum nimi, pärast seda kui tema loodud musta komöödiasarja «Flowers» (peaosas Olivia Colmani ja Julian Barrattiga) erakordselt suur menu on saatnud.

Louis Wain «In The Vineyard»
Louis Wain «In The Vineyard» Foto: WikiArt.org

Vaata kunstniku töid WikiArt.org lehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles