Puust ja punaseks: Milliseid filme võib Marvelilt oodata aastatel 2020 ja 2021?

Liina Suvi Ristoja
, Apollo Kinoportaali toimetaja
Copy
Näitlejad Chris Hemsworth ja Lia McHugh ning režissöör Taika Waititi Comic-Conil Marveli esitlusel
Näitlejad Chris Hemsworth ja Lia McHugh ning režissöör Taika Waititi Comic-Conil Marveli esitlusel Foto: Gilbert Flores/Broadimage/Scanpix

Marvel Studios juht Kevin Feige avalikustas lõppenud nädalavahetusel San Diegos toimunud Comic-Conil aset leidnud Marveli nn 4. faasi esitlusel, et uue etapi märksõnaks on uued algused ning saladuskate tõsteti filmidelt, mida on kinodesse oodata aastatel 2020 ja 2021.

Kevin Feige ja Scarlett Johansson Comic-Conil San Diegos 20. juulil 2019.
Kevin Feige ja Scarlett Johansson Comic-Conil San Diegos 20. juulil 2019. Foto: CHRIS DELMAS / AFP / SCANPIX

Marveli universumi 23 filmist koosnenud 3. faas lõppes «Tasujad: Lõppmänguga», kus tehti viimaks tümaks kogu etapi peamine pahalane Thanos. Nüüd ootavad armastatud superkangelasi ees uued arengud ja ülesanded. Ühtlasi avalikustati ka Marveli filmiõiguste omaniku Disney striimimisplatvormi Disney+ keskkonnas lähiajal ilmuvad filmid. Teada anti ka, et tegelikult on filmikalender üldjoontes välja tahutud juba aastani 2028, ent otustati esitlus siiski mõistlikes piirides hoida.

1. mai 2020: «Black Widow»
1. mai 2020: «Black Widow» Foto: MCU

1. mai 2020: «Black Widow»

Neljanda faasi avafilmiks saab «Black Widow», mis esilinastub 1. mail 2020 ning mida juba filmitakse. Tegu on superkangelase soolofilmiga ning nimiosas (kodanikunimega Natasha Romanoff) astub üles mõistagi Scarlett Johansson. Tegevus hakkab fimis toimuma ajaliselt kuskil «Kapten Ameerika: Kodusõda» ja «Tasujad: Igaviku sõda» vahel. Linaloos astuvad üles veel David Harbour (Red Guardian), Florence Pugh (Yelena), O-T Fagbenle (Mason) ja Rachel Weisz (Melina).

6. november 2020: «The Eternals»
6. november 2020: «The Eternals» Foto: MCU

6. november 2020: «The Eternals»

Marveli uus koomiksimaailm on teistest hoopis erinev ning põhineb Jack Kirby 1976. aasta samanimelisel koomiksil. Keerukas loos toimub tegevus originaalis miljoneid aastaid enne tänapäeva, kus ülivõimelised taevased tegelased Celestialid teevad inimestega eksperimente, mille tulemuseks on nii superkangelased kui ka pahalased. Filmis mängivad Angelina Jolie, Kumail Nanjiani, Richard Madden, Salma Hayek, Lauren Ridloff, Brian Tyree Henry, Lia McHugh ja Don Lee. Filmi produktsioon algab juba augustikuus Atlantas.

12. veebruar 2021: «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings»
12. veebruar 2021: «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings» Foto: MCU

12. veebruar 2021: «Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings»

Frantsiisi esimene asiaatidest peaosatäitjatega film: üles astuvad linaloos Simu Liu, Tony Leung ja Awkwafina. «Shang-Chi» stsenarist on Hiina päritolu ameeriklane Dave Callaham, kes on kirjutanud ka «The Expendables'i» ja «Wonder Woman 1984». Shang-Chi tegelaskuju sündis aastal 1971 ning teda on koomiksites hüütud Kung Fu meistriks, kes suudab kohati endast kloone luua.

5. november 2021: «Thor: Love and Thunder»
5. november 2021: «Thor: Love and Thunder» Foto: MCU

5. november 2021: «Thor: Love and Thunder»

Taika Waititi lavastatud loos võtab Chris Hemsworthilt Thori kõuehaamri üle Natalie Portman, kes pärib Thori jõu ning kellest saab jumalanna. 

7. mai 2022: «Doctor Strange in the Multiverse of Madness»
7. mai 2022: «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» Foto: MCU

7. mai 2022: «Doctor Strange in the Multiverse of Madness»

Režissöör Scott Derrickson ja Doctor Strange'i kehastav Benedict Cumberbatch hoolitsevad selle eest, et multiversumis saaks paksu pahandust ja kuuldavasti saab tegu olema pigem õudusžanrisse kuuluva filmiga.

Sügis 2020: «The Falcon and the Winter Soldier» (Disney+)
Sügis 2020: «The Falcon and the Winter Soldier» (Disney+) Foto: MCU

Need aga olid kõigest täispikad filmid, mis jõuavad kinodesse. Disney+ jaoks toodetakse veel eraldi mitu sarja, mis suhestuvad ka kinofilmidega senisest paremini ning seosed sündmuste ja tegelaste vahel on paremini välja joonistunud kui siiani, mis fänne sageli ärritanud ja segadusse ajanud on. 

Seriaalidest on tulekul «Loki» (kevad 2021) ja «WandaVision» (kevad 2021) peaosas Scarlet Witchina Elizabeth Olseniga (kusjuures, viimane seostub otseselt «Doctor Strange'i» hulluse universumiga). Lisaks «The Falcon and the Winter Soldier» (sügis 2020), mis jätkab «Tasujad: Lõppmängu» järelt ning kus keerleb suur osa sündmustest Kapten Ameerika ümber, ja lisaks noore Tasuja Kate Bishopi lugu «HowKeye» (sügis 2021). Suvel 2021 jõuab vaatajate ette aga telesari «What If...?», mis asub ümber mängima Marveli fimides toimunud pöördelisi sündmusi ning keerab need pea peale. 

Sügis 2021: «HowKeye» (Disney+)
Sügis 2021: «HowKeye» (Disney+) Foto: MCU
Suvi 2021: «What If...?» (Disney+)
Suvi 2021: «What If...?» (Disney+) Foto: MCU
Kevad 2021: «Loki» (Disney+)
Kevad 2021: «Loki» (Disney+) Foto: MCU
Kevad 2021: «WandaVision» (Disney+)
Kevad 2021: «WandaVision» (Disney+) Foto: MCU

Esitluse lõpus teatas Feige, et MCU (Marvel Cinematic Universe) meeskond töötab ka «Black Panther 2»«Guardians of the Galaxy, Vol. 3»«Captain Marvel 2», «Fantastic Four», ja «Mutants» kallal. Värske stardi ehk reboot'i saab ka «Blade» (1998), nimiosas Oscari-võitja Mahershala Aliga Wesley Snipesi asemel.

Vaata uusi filme ajajoonel:

Marvel Cinematic Universe faas 4 ajajoon
Marvel Cinematic Universe faas 4 ajajoon Foto: Marvel
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles