Video: «Ükskord Hollywoodis» uus klipp näitab tegelaskujude vahelist halba keemiat

Elu24
Copy
Brad Pitt, Leonardo DiCaprio ja Quentin Tarantino viimase kauaoodatud filmis «Ükskord Hollywoodis», mis seekord ühtki auhinda ei saanudki.
Brad Pitt, Leonardo DiCaprio ja Quentin Tarantino viimase kauaoodatud filmis «Ükskord Hollywoodis», mis seekord ühtki auhinda ei saanudki. Foto: Kaader filmist

Apollo kinodes esilinastub järgmisel kuul Quentin Tarantino uusim film «Ükskord Hollywoodis», mille peaosas mängivad Leonardo DiCaprio ja Brad Pitt. Hiljuti avaldatud klipp näitab, et tegelaskujude vaheline keemia pole kõige parem.

Kui peategelased Leonardo DiCaprio (Rick) ja Brad Pitt (Cliff) on filmis suured sõbrad ja saavad hästi läbi, siis Cliffi iseloom ei sobi kõikidele. Klipis on näha, kuidas Rick, kes parasjagu ennast riietab, peab vestlust Kurt Russelli mängitava Randyga, kaskadööride koordinaatoriga, paludes tal tööd anda tõenäoliselt Cliffile.

Nimesid ei mainita, aga jutt käib trikkide tegemisest ning tehnilisest tiimist. Rick annab Randyle isegi loa Cliff kuskilt alla visata. Randy püüab läbi terve klipi ümber nurga Rickile öelda, et ta ei soovi Cliffiga koostööd teha. Rick käib sõbrale ja kolleegile ikka peale, kuni viimaks, klipi lõpus teatab Randy, et Cliff talle ei meeldi ning talle ei sobi, mis õhustiku viimane võtteplatsile toob.

Sellega video lõppeb, aga klipi jooksul toimunud diskussioon näitab, missuguste karakterid Quentin Tarantino on loonud.

Lavastaja ise on öelnud, et nii DiCaprio kui Pitti tegelaskujud on kompotid päriselulistest inimestest.

DiCaprio karakter kujutab endast tegelast, kes seisab silmitsi väljakutsega, mis tuttav paljudele virelevatele telenäitlejatele: kuidas saada jalg filmitööstuse ukse vahele? «Kuid millega ta veelgi enam maadlema peab, on teda ümbritseva kultuuri (sealhulgas juhtiva meherolli) muutumine, milles ta kipub jalgealust kaotama. Rick Dalton on kokku pandud paljudest meestest, kes on seda kogenud,» sõnas Tarantino.

«Temas on veidi George Maharist, Edd Byrnes'i, Tab Hunterit, ta on veidi nagu Fabian ja natuke Vince Edwardsi moodi. Kõik need mehed olid kindlat tüüpi juhtivates ja nägusates meherollides ja kõik nad olid veidi tahumatud ning kogu nende karjäär seisnes taskukammi libistamises läbi oma uhke soengu,» ütles lavastaja.

Brad Pitti tegelaskuju seevastu sündis sellest, kui näitleja pakkus Tarantinole välja kokku saada ja tema tegelaskuju inspiratsiooniks 1971. aasta filmi «Billy Jack» vaadata – mille kirjutas, lavastas ja mille peaosas astus üles Tom Laughlin.

Kahekordse Oscari-võitja Tarantino jaoks on tegu üheksanda soolofilmiga ning taaskord on kultuslavastaja suutnud enda ümber koondada nimeka näitlejate nimistu. Filmis astuvad lisaks juba eelnimetatuile üles Dakota Fanning, Al Pacino, Kurt Russell, James Marsden, Tim Roth, Emile Hirsch, Damian Lewis, Bruce Dern, Michael Madsen, Damon Herriman, Lena Dunham, Rumer Willis, Margaret Qualley, Timothy Olyphant, Scoot McNairy jt Filmis näeb üles astumas ka hiljuti lahkunud Luke Perryt, kes kehastab filmis Scott Lancerit – tegelast aastatel 1968-1970 USA telekanalil CBS jooksnud vesterni-telesarjast «Lancer» (analoogiline Eestiski jooksnud «Bonanzaga»).

Tehnilise meeskonna osas on Tarantino kampa löönud oma sagedase partner-operaatori Robert Richardsoniga, kostüüme teeb Arianne Phillips («Walk the Line») ning kunstnikutöö autorid on Barbara Ling ja Nancy Haigh («The Ballad of Buster Scruggs», «No Country for Old Men»).

Apollo Kinodes alates 16. augustist 2019.

Vaata seansside aegu ja osta pilet siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles