Galerii: Vipid kohal - James Morrison ja Chris de Burgh jõudsid Eestisse

Elu24
Copy

Iidne piiskopilinnus võõrustab Rock in Haapsalu külalisi. James Morrison, Katie Melua, Chris De Burgh jt südasuvises Haapsalus.

19. ja 20. juulil keerleb Haapsalu linn oma armsate tänavate, kohvikute, Paralepa ranna ja kuulsa keskaegse linnusega festivalilainel. Kolmandat korda toimuv Rock in Haapsalu on eelnevatel aastatel kokku toonud suveõhtute nautlejad ja hea muusikamaitsega külastajad.

Sel korral kostitab festival rahvast jazzpopi staariga Katie Meluaga, briti erilaadseima rokihääle James Morrisoni ja balladikuninga Chris de Burghiga. Lisaks saab näha-kuulda meie enda eredat naislauljat Lennat, äsja oma lendu alustanud Stefanit ja leedu poproki kuulsaimat esindajat Jurgat.

Kõik seda saab nautida käsikäes piiskopilinnusesse rajatava toidutänavaga, kus on esindatud kümnete eri maitsetega tänavakohvikud. Mõeldud on ka autota tulijatele - peale kontsertkava lõppu sõidavad bussid Haapsalust Tallinna, mille pileteid saab Piletilevis ka ette ära osta.

Eelmisel aastal esines välja müüdud «Rock in Haapsalul» kuum südametemurdjate duo 2Cellos, kes ei jätnud publikut külmaks ei oma ülikvaliteetse show ega välimuse poolest.  Kaks aastat tagasi andsid festivalile hoo sisse Paul Young, Gary Brooker sümfooniaorkestriga, Suzi Quatro ja Bonnie Tyler. Eesti muusikat esindasid Tõnis Mägi, Ivo Linna ja Lea Dali Lion.

James Morrison

20. juulil esineb festivalil viimase kümnendi üks põnevamaid hitimeistreid James Morrison. Souliliku häälega rokkstaar esitleb 8. märtsil pärast nelja-aastast vaikust uut albumit ning on suurtel lavadel üle maailma taas väga oodatud.

Katie Melua

Eksklusiivse sametise häälega Katie Melua on oma bluusi ja jazzi võrratu sulamiga suutnud vallutada kogu maailma ning tema laul «Nine Million Bicycles» sai 2000-ndate üheks omapärasemaks hittlooks. Gruusia juurtega Katie Melua tõusis maailma muusikaareenil jõudsalt esile oma teise albumiga «Piece by Piece». Oma stiiliga on Melua üks teedrajavamaid jazzi, bluusi ja popstiili sulameid.

Chris De Burgh

Kohal on ka maailma armastuslaulude hääl Chris de Burgh, kes esitab 20. juulil Haapsalus kindlasti oma suurimaid romantikalaule «Lady in Red» (1986) ja «Missing You» (1988), mis on mehe vaieldamatuteks hittlugudeks. Juba 1970-ndatel alustatud karjäär ei näita vaibumismärke – Chris de Burgh on endiselt ballaadide suurkuju, mille tõestuseks on edukad kontserttuurid ja kuldvaramu laulu «Lady in Red» 45 miljonit müüdud koopiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles