Jõuluvana liigub tänavu kodudes ka virtuaalselt

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuluvana Üllar
Jõuluvana Üllar Foto: Raigo Pajula

Tänavusest aastast tuleb jõulutaat kodudesse Skype'i abil. Kolm taati Eestimaa Jõuluvanade Ühendusest käivitasid uudse projekti - käia kodudes virtuaalselt.

On teada asi, et jõuluvana igasse koju ei jõua ja nii tuleb mõneski peres jätta kingitused kuuse alla. Aga et lapsed saaksid sellegipoolest salme lugeda või laulda, tuleb jõuluvana peale jõululaupäeva lastele koju ka virtuaalselt ehk videoühendusega Skype'is.

Uus teenus on unikaalne selle poolest, et jõuluvana võib sel moel minna ühel ajal Austraaliasse ja kohe peale seda Võrumaale või Soome. Esimesel aastal on tegu siiski niiöelda teenuse katsetamisega, seepärast on teenuse hind esialgu vaid 10 eurot. Igast jõuluvana kõneteenuse tasust antakse 1 euro šoti muskusveise Silvia toetusfondi. Eestimaa Jõuluvanade Ühendus hakkas nimelt tänavu Tallinna Loomaaia šoti muskusveise Silvia vaderiks.

Jõuluvana Karli, jõuluvana Äffy ja jõuluvana Üllar suhtlevad perede ja lastega 25. ja 26. detsembril kell 15 kuni 21. Jõuluvanad Üllar ja Äffy on Eestimaad esindanud ka Jõuluvanade olümpial ja Ülemaailmselt kongressil.

Jõuluvanade aegade kinnipanek käib internetileheküljelt joulud.wiw.ee. Kui katse korda läheb ja teenus inimestele huvi pakub, plaanime järgmisel aastal suurendada jõuluvanade nimistut, kes lastega Skype'is kõnelema hakkavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles