Foto: politsei rikkus tanklast väljudes liikluseeskirju? (2)

Elu24
Copy
Politseiauto.
Politseiauto. Foto: Urmas Luik

Murelik kodanik jagas sotsiaalmeedias fotot, kus politseiautol ei põle tanklast väljudes esituled, mis Eesti liiklusseaduse kohaselt peavad kõikidel autodel sõitmise ajal terve ööpäeva sees olema.

Tähelepanelik kodanik märkas nädalapäevad tagasi, kuidas politsei kustus tuledega sõitis. Patrullbuss väljus Sipelga 1 Circle K tanklast, tuled ei põlenud ja ta sooritas vasakpööret. Suunatuli oli autol sees.

Kodanik märkas seda vastasmaja aknast ning tegi sellest pilti. Ta postitas pildi üles Facebooki gruppi Märgatud: TALLINN'as ja parastas, et miks on politseil lubatud mitte põlevate tuledega sõita.

«Kui seda teeks tavakodanik, siis politsei püüaks kinni ja teeks kohe trahvi,» sõnas politsei vahele võtnud kodanik. 

«Palun väga, nüüd on politsei patrullauto juhi kord trahvi saada. Ootame kogu ühiskonnaga, et antud politseiauto juht saaks trahvi või politsei tühistab kõik trahvid ära, mis on tehtud ilma tuledeta sõidu eest,» pakkus kodanik välja.

Politseiautol tuled ei põle
Politseiautol tuled ei põle Foto: Lugeja pilt

Elu24 võttis politseiga ühendust ja uuris, miks politsei ilma tuledeta sõitis ning kas sellele ka mingid sanktsioonid järgnevad.

Liiklusjärelevalvekeskuse avariigrupi välijuht Tanel Pajumaa sõnas, et tegu oli inimliku eksimusega, mil juht unustas sõiduki tuled sisse lülitada.

«Kuigi Eestis on lähi- või päevatulede kasutamine ka valgel ajal kohustuslik, juhtub ikka, et sõidukite omanikud, kel tuled käivitumisega automaatselt põlema ei lähe, vahest unustavad need suvisel ajal sisse lülitada,» selgitas ta. 

«Üheks antud juhul eksimust soodustavaks põhjuseks võis olla see, et hiljuti said ametnikud uued tööbussid, kus tulede süsteem vanadest erinevalt käib. Ka antud sõidukit juhtinud politseinik märkas peatselt pärast bensiinijaamast väljumist oma viga ning lülitas tuled sisse,» põhjendas Pajumaa.

Siis selgitas Pajumaa, et ilma tuledeta sõitmise eest politsei kohe trahvi tegema ei hakka.

«Kui politseinikud märkavad liikluses ilma tuledeta sõitvat sõidukit, siis esmalt siiski hoiatatakse juhti sõbralikult ning tuletatakse talle meelde tuled sisse lülitada. Kindlasti ei ole tegu nii tõsise ega laialtlevinud rikkumisega, et inimesi seepärast massiliselt trahvitaks,» tõi liiklusjärelevalvekeskuse avariigrupi välijuht Tanel Pajumaa välja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles