Staarid nõuavad ASAP Rocky vabastamist ebainimlike tingimustega Rootsi vanglast

Elu24
Copy
ASAP Rocky.
ASAP Rocky. Foto: Yui Mok / PA Wire/PA Images/Scanpix

Ameerika räppar ASAP Rocky (30) peab veetma kaks nädalat Rootsi vanglas, kuna mees sattus tänaval kaklusesse. Räppar on praeguseks ära jätnud kõik oma esinemised juulikuus ning väidab, et vanglas on ebainimlikud tingimused.

Rocky sattus vangi 30. juunil toimunud kakluse pärast, millest on avalikustatud ka video. Viimase põhjal on näha, kuidas räppar Rocky tõstab tänaval üles mehe ning viskab ta seejärel maha.

Samast päevast postitas räppar enda Instagrami samuti kaks videoklippi, kus selgus, et teda ning tema seltskonda jälitasid kaks meest.

Kohus tegi aga eelmisel reedel otsuse, et ASAP Rocky peab kaheks nädalaks jääma Rootsis kinnipidamise keskusesse. Mehe advokaadi sõnul võeti antud otsus vastu, kuna kahtlustati, et Rocky võib proovida põgeneda.

Advokaadi sõnul oli kinnipidamine ebavajalik. «Muidugi tuleks maailma artist nagu Rocky tagasi Rootsi, kui tal oleks suvel või sügisel kohtuistung,» kommenteeris ta olukorda.

Hetkel on esialgne süüdistus esitatud kallaletungi eest, ning kohtuprotsess jätkub, kui prokurör leiab, et on leidnud uurimise käigus piisavalt asitõendeid.

Rocky, keda on praeguseks Roots vanglas hoitud peaaegu nädal, väidab, et seal on ebainimlikud tingimused, vahendab Daily Mail. Räpparile ei ole lubatud puhast vett ning talle pakutakse toitu, mis ei ole söödav.

Räpprar jagab vangikongi koos vaimselt ebastabiilse mehega, kes loobib oma väljaheiteid ning taob väsimatult peaga vastu seina. Lisaks on maailmakuulus muusik sunnitud magama joogamatil ilma tekita.

Rocky mänadžer John Ehmann lisas, et tema klienti hoitakse ebasanitaarsetes tingimustes, talle on piiratud inimlikud hüved ja räpparile pakutav toit on seedimatu ning maitsetu.

Vangaülem Fredrik Wallin on eelnevad väited aga ümber lükanud. Wallini sõnul elavad vangid heades ning hügeenilistes tingimustes ja kõigil on kolm söögikorda päevas. 

«Viimaste aastate jooksul oleme tegelenud vangla renoveerimisega, seega tingimused on head,» lisab ta juurde. Wallin kommenteeris aga vangla üleüldist keskkonda ning keeldus rääkimast vangistuses viibivatest isiksustest individuaalselt. 

Ameerika räppari vanglast vabastamise toetuseks alustas Ehmann kampaaniat, mille toetuseks on praeguseks kogutud üle poole miljoni allkirja. Lisaks on sotsiaalmeedias avaldanud oma toetust paljud kuulsused.

Näitleja Will Smithi poeg Jaden postitas 7. juulil Twitterisse lihtsa sõnumi: «vabastage Rocky.»

Laulja Shawn Mendes kommenteeris olukorda samuti Twitteris. Ta palus toetada inimõigusi ning jagas ka Rocky mänadžeri poolt alustatud taotlust.

Supermodell Cara Devingne toetab samuti räppari vabastamist Rootsi vanglast.

Rocky poolt astus välja ka Justin Bieber ja Post Malone:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

we’re with you bro @asaprocky go sign this petition!! #freerocky

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on  

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Always strive and prosper. Love you very much #justiceforrocky

A post shared by @ postmalone on

Toetust on näidanud ka moebränd Guess:

Rocky vabastamiseks algatatud taotluse leiad siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles