Matti Nykäneni tütar: mind kiusati koolis mu isa tõttu

Inna-Katrin Hein
Copy
Matti Nykäneni lesk Pia Nykänen (vasakul) ja tütar Eveliina Mäntykangas Nykäneni matusel 2. märtsil 2019 Jyväskylas
Matti Nykäneni lesk Pia Nykänen (vasakul) ja tütar Eveliina Mäntykangas Nykäneni matusel 2. märtsil 2019 Jyväskylas Foto: Juha Metso / www.imago-images.de/Scanpix

Soome suusahüppelegendi Matti Nykäneni tütar Eveliina Mäntykangas andis väljaandele Me Naiset intervjuu, milles rääkis oma isast, kes suri selle aasta veebruaris. 

Mäntykangase ema Pia Mäntykangas abiellus Matti Nykäneniga 1989, tütar sündis 1990 ja nad lahutasid abielu 1991, teatab mtv.fi.

Soomlanna sõnul oli ta lapsena oma isa sportlike saavutuste üle uhke, kuid isa võis joobnuna olla väga halb.

«Kui isa oli kaine, siis oli ta maailma kõige parem inimene ja mulle meeldis temaga koos olla. Algkassides ma isegi uhkeldasin, et olen Matti Nykäneni tütar. Nägin, kuidas inimesed olid kogu aeg tema ümber, ta oleks olnud nagu president,» meenutas tütar.

Kui ta vanemaks sai, siis tunded muutusid, kuna teda hakati koolis isa pärast kiusama. 

Matti Nykäneni tütar Eveliina Mäntykangas hoidmas 2. märtsil 2019 Jyväskylas kätt oma isa kirstul
Matti Nykäneni tütar Eveliina Mäntykangas hoidmas 2. märtsil 2019 Jyväskylas kätt oma isa kirstul Foto: Juha Metso / www.imago-images.de/Scanpix

«Mind kiusati kuni keskkooli lõpuni mu isa pärast. Olin nagu lõhki kistud, sest ühelt poolt olin ikka oma isa tütar, väike printsess. Teiselt poolt aga häbenesin oma isa, et avalikkuses joobes oli ja mind tema tõttu kiusati,» lausus Nykäneni tütar.

Kõigest hoolimata suhtles Matti Nykäneni tütar isaga kuni viimase surmani.

Matti Nykänen 2004. aastal
Matti Nykänen 2004. aastal Foto: SCANPIX

«Hoolimata raskustest armastasin oma isa. Samas ta ei olnud selline isa, kellena ma teda oma unistustes nägin. Võimalik, et tal oli raskusi isaks olemisega, kuid see ei muuda asja. Ta oli ja jääb alati minu isaks,» nentis tütar.

Matti Ensio Nykänen (17. juuli 1963 Jyväskylä – 4. veebruar 2019 Lappeenranta) oli soome suusahüppaja, mitmekordne olümpiavõitja ja maailmameister.

Pärast sportlaskarjääri hakkas tegelema muusikaga ja astus üles lauljana.

Ta oli neljakordne olümpiavõitja (1984 ja 1988) ja kuuekordne maailmameister (1982, 1985, 1987 ja 1989).

Matti Nykänen 1984 Sarajevo taliolümpiamängudel
Matti Nykänen 1984 Sarajevo taliolümpiamängudel Foto: STAFF / AFP/Scanpix

Nykänen oli abielus kuus korda, ühe naisega isegi kaks korda ja ta elus oli kokku seitse naist. Tal on kaks tütart ja üks poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles