Online-intervjuu: vastas Marju Marynel Kuut

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laulupaar Linnar Priimägi ja Marju Marynel Kuut
Laulupaar Linnar Priimägi ja Marju Marynel Kuut Foto: TV3

Meelelahutusportaali Elu24.ee lugejate küsimustele vastas laulja Marju Marynel Kuut.

Mida uut ja huvitavat sa sooviksid sel aastal teha (või ka järgnevatel aastatel)?
Südames on palju, mida tahaks teha ja seega – ootan väljakutseid.

Laulad ju päris hästi, miks sa siis riides käid nagu rääbakas? Ameerika stiil?

Kahjuks selliselt mõtlejad a’la «Ameerika stiil?» ei tea mind kui kunagist, sest muidu teaksite, et olen alati nii riides käinud ja sellel pole midagi Ameerikaga tegemist!

Kui vana sa õigupoolest oled? Millal kavatsed laulmise lõpetada?
Hmm, päris vana! Laulmise lõpetamine pole ju mingi töö või kooli või halva harjumuse lõpetamine. Laulab inimene ka oma voodiserval ja WC-ski :-). As you wish…

Mis muusikastiil sulle kohe üldse ei meeldi?

Kahjuks kantri. Ja ka ebastiilne esitus.

Arvad sa, et tänapäeval pole muusikud enam nii andekad, kui vanasti?
Arvan ja ka tean, et maailmas on neid veel küllaga!

Kui sinust poleks saanud lauljat, siis kellena sa ennast ette kujutaksid?

Bassimängijana, riigikontrollina, raamatupidajana… :-).

Mida arvad kuulsustest, kes polegi tegelikult kuulsuse nime ära teeninud (nt Tõehetke-Lilit, Baari-Paavo jne)?
Aga nad on ju kuulsused, kuigi sellel pisikesel maalapikesel suures maailmas :-).

Kas on mõni laul, mille kirjutamist sa kahetseks?
Oma kirjutatutest ei kahetse ma ühtegi – nad on kõik väga lahedad! Ma ei tegele ega tee asju, mida ma hiljem kahetsema pean.

Mis on kõige hulljulgem temp, mida sa oled kontserdil korda saatnud?
Minu muusikatee alguses püüdsin ühel kontserdil valelt poolt lavalt lahkuda ja pidin peaaegu laval etteütlemise luugist sisse kukkuma, mis parajasti avati. Sellega seoses hüplesin seal, nagu kits ja muidugi veristasin ka oma põlvi...

Kas sa suhtled tihti oma fännidega? Mida ootad tulevikult?
Suhtlen, kuid teatud piires... Mu suhtlemine katkeb, kui inimesed muutuvad liiga isiklikuks. Aga küll tulevik ise näitab :-).

Küsimus selline: minu meelest ei pea sa õieti viisi. Kurb lugu. Kõik esinemised, mis mina olen kuulnud, on olnud väga-väga kahtlased ja intonatsiooniliselt valed. Saates «Laulud tähtedega» oli mul Linnar Priimäest suisa hale, sest tal oli võimatu viisipidajalikult laulda, kahjuks. Niimoodi lähebki ka harrastaja laulja suisa närvi, kui ta peab laulma väga umbes intoneeriva lauljaga koos. Ehk mu jutt on inetu, aga ma olen ka muusikaproff. Kirjutan seda, mida kuulen.
Muusikaprofil on õigus arvata, mida iganes... Kahjuks Linnar valis just mind endaga laulma :-D.

Vaatamata sellele, et teil juba aastaid üle kuuekümne, käite ikka veel väga julgelt riides ja paljudele tundub, et te ei oska väärikalt vananeda. Millest see tuleneb ja kas te ei karda, et teete ennast oma karikatuurse välimusega teiste ees narriks?

Vastupidi – ma arvan, et olen oma mainet vägagi palju eesti rahva ees parandanud! Inimest ei vaadata ainult väliselt – on ka sisemus olemas, kui seda oskad vaadata...

Kuna uus album tuleb? Kas on oodata mõnda uut kontserti? Kas oled mõelnud laulu karjääri lõpetamisele?

Kallid inimesed, Eestimaal ei loe see uus album, kuna see pannakse nagunii jälle kusagile kappi. Aga uut muusikat viljelen ma väljapoole.

Pealegi, nn laulukarjäär polegi minu eesmärk kunagi olnud, siin maal on mulle see tiitel lihtsalt kaela pandud :-).

Marju, miks sul siuke kantpea lõust on ah? Teisi oled kerge kritiseerima, aga ise näed nagu ehtne kantpea välja.

Ma pole ju süüdi, et kantpea välja näen, kui te nii väidate... :-). Tore, et kantpeadest veel ühe versiooni teada sain... :-))). Kuid millal ma siis teisi olen kritiseerinud???



Kas teil on koer toas või kuudis?

Tore, et keegi saab ka mu nime õigest tähendusest aru :-).



Minu arust on teie riietus küll väga viis. Kust kohast on tulnud teie huvitav stiilivalik :)?

Tänan! Kuid mul omaarust pole mingit stiili – panen riided kokku nii nagu just hetkel tunnen ehk vajadus on.



Miks sa alati prille kannad?

Kannan tumedamaid prille juba 16-ne aastasest peale. Ilmselt mulle meeldib ja mu silmad on juba harjunud, et vihm, tuul, lumi ega ere valgus otse silma ei «torka».



Mis peaks tegema ja sööma, et olla sellises eas sama heas vormis ja stiilne, nagu teie?

Ma ei tea, kui heas vormis ma olen, kuid söön seda, mis mulle halba ei tee, kuna see on ju minu tervis. Ja õnneks – kõik see, mis pole tervisele kasulik, ei ole ka mulle isuäratav.



Kus sa tööl käid?

Ma ei käigi tööl!



Kas teie pikad juuksed tihedast värvimisest kahjustatud ei ole?

Nad pole kahjustatud värvimisest, kui sellisest, vaid halbadest värvidest kindlasti, mis siia Eestisse tuuakse (värvin nimelt poest ostetud värvidega :-) ).



Oled heas mõttes selline «lahe suva,» - mõelgu teised mis tahavad. Kus oleks võimalik kuulata sind esitamas gospel või siis spirituaalset muusikat, see oleks kindlasti huvitav ja uus paljudele?

Tänu positiivsuse eest! Sellist programmi olen ka just valmistamas.



Mis marki autoga te sõidate?

Mulle EI MEELDIGI AUTOD! Seega ma ei sõidagi autoga :-).



Mis haridus teil on? Ma mõtlen nii üldist kui ka muusikalist :).

Eesti jaoks: Muusikakool (tänane G. Otsa kool).




Kuut on super, minu üks lemmikuid. Kuulake vaid tema plaati aastaaegadest ja Rannapi laulud võtavad hinge kinni! Mis loeb siin välimus või haridus või automark!? Kuulake muusikut ja jätke kõik muu sinnapaika. Kunsti puhul pole tähtis kunstnik vaid kunst. Jätke tobe lällutamine ja nautige muusikat väga heas esituses, seda garanteerib Marju Kuut.

Tore, et keegi ka optimist on :-)!



Kas te liiga vana pole juba noore plika moodi eputamiseks? Ja ärge ajage jama, et te hingelt noor olete, vaadake oma passi ja siis peeglisse, kui vastate.

Kas saab tõesti passi-peeglit ja hinge võrrelda???



Kuidas te lauljaks saite? kui noorelt?

Enda tahtmata - 16neselt. See polnud mu eesmärk, et lauljaks saada ja ma pole ka kunagi ennast lauljana tundnud :-).



Mida arvate Leedu välispoliitilistest suundadest ja tulevikust? Kuidas mõjutab teie eluolu viimased juhtumid Mongoolia mässuliste seas? Kas teie arvates oleks asjalikum Eesti Vabariigi kroon devalveerida? Mida arvate teie Eesti Vabariigi Eksport-Import vahekorras? Kuidas teie lastel läheb?

Alustaksin viimasest küsimusest: mul on ainult 1 laps ja seegi juba vana mees :-).



Mis puutub poliitikasse, siis on mul oma arvamus sellest, mida aga sellises online-intervjuus ei pea vajalikuks teemaks. See vajab omaette ruumi.



Marju, teil on vapustavalt hea «muusikaline» vorm – pean teid Eesti üheks superstaariks endiselt ning stiilseks naisterahvaks. Küsida midagi sellekohast ei oskagi - millal teie järgmist avalikku kontsert-esinemist oodata on lähitulevikus?

Hetkel ei oskagi kontserti välja pakkuda, kuna pole sellega veel see aasta tegelenud. On palju muid tegemisi olnud.



Aga eks mingi kontsert saab vist ikka ette võetud, mida ise jälle korraldan. Rubriigis «Marju Marynel Kuut Jazz-Bossa», aga selleks panen just head groovi bändi kokku jne.



Kas tundsite Linnarit ka enne saadet «Laulud Tähtedega»?

Jah tundsin.




Kas see on tõsi, et hommikusöögiks sööte munade asemel puhast võid? Kas pärisite tõesti oma hääle oma vanaisalt? Kas te tõesti sõidate auto asemel hobusega? Mis on teie jalanumber? Kuidas suhtute Angela Aaki? Oleks väga tänulik kui vähemalt ühelegi neist vastaksite!

Vastan siis teie ühele küsimusele - Mis on teie jalanumber? See on 35 ja pool!



Mul meeldis väga üks teie vana laul raagus puu või midagi sellist. Te laulsite seda päris ilusti. Minu küsimus: kas teil on ettekujutus, et te olete TÄHT??? Kui nii, siis miks teie Rootsis elamise ajal keegi ei pidanud teid mingiks täheks ega ka seal ei teatud teist midagi. Kes on täht Eestis ei ole isegi tähekujutis väljaspool selle väikese pesa piire. Mina näiteks ei tea ühtegi Eesti tähte maailmas???!!!

Kust te seda võtate, et mina endast TÄHTe kujutan??? Rootsis töötasin ma aga kaheksa aastat raadioprodutsendina ja muusika oli vaid hobi.



Kuigi oma parimad lood saime kirjutatud just Rootsis ja meie singel tuli ka Milanos hitiks, mida ei osanud oodatagi jne.



Rootsis oli mul ka oma bänd Marju & The Fusion Band, kellega esinesime jazz klubides. Aga see polnud mu töö!



Miks te riietute nii maitsetult?

Nii kurb, et teie hing selle all nii kannatama peab!



Lp. Marju Kuut, kümmekond aastat tagasi oli ühes Päevalehe loos juttu teie tuntukssaamisest, lauljakarjääri algusest. Väitsite, et alustasite teed üles esperantokeelse lauluga, mille olite eelmisel õhtul omale lindistanud. Milline on teie suhe esperantoga? Kas oskate seda keelt? (Tean, et näiteks Jüri Homenja valdab vabalt.)

Absoluutselt ei oska! See oli aga tol ajal, kui just eelmisel õhtul oli tädi endale maki ostnud ja mina seda sorkima hakanud, ning mingilt lühilainelt tuli mulle tuttav laul just selles keeles. Nii see juhtuski.



Minu arust oled sa Marju üks kõige säravamaid tähti kogu selle riigi ja rahva sätendavas taevas üleüldse. Kindlasti kuulud sa nende inimeste hulka, kellel peale muusika ka muud rahvale öelda oleks. Parimat.

Tänan :-).



Mis sa arvad Kapi-Agost?

Kes too om?



Päris jubedad prillid, Marju!

Tänan!




Marju! Kuidas sul on lood viinaga, et kui ikka kõmmutad nii nagu Viru aegadel, siis võiks ju klaasid kokku lüüa kõmaki.

Võin sind kurvastada kuid mais saab 30 aasta täis ilma tilgata!



Kuidas teie tervisega lood on? Kuidas uus aasta tuli? Kas te usute horoskoope või numeroloogiat ja et tõesti on olemas maamunal inimesed, kes näevad müstilisi asju?

Tänan, tervis on väga hea (v.a. allergia erineva õhu suhtes). Uus aasta tuli rahulikult ja mõnusalt!



Minu usk on Jumalasse ja Tema on ka kõik siin loonud – oleneb meist endist, kuidas me seda kõike tarvitame.



1996 paiku rääkisid intervjuus Kroonikale, et Chaka Khani albumid on sinu produtseeritud. Kuidas sellega lood olid?

Kust tuleb selline, olematu informatsioon? Olen öelnud, et ta on minu favoriit, kuid mitte midagi enamat... Mõelge ise loogiliselt – olin ju kahekümnene nõukogude Eestis, kui tema plaadid juba ilmusid :-D.



Mis Teie lauluoskusse puutub, siis ainult aplodeerin. Suurepärane! Aga miks Teil meest ei ole? Mulle tundub miskipärast, et vihkate või väldite mehi... On see tõsi?

Peab siis koguaeg mees kõrval olema? Olen ju 3 korda abielus olnud... :-) Aga mul on, nimelt üsna palju häid sõpru ja need on kõik peaaegu just meessoost!



Omal ajal Eestist lahkudes oli esimeseks peatuskohaks Rootsi, kus liitusite kohaliku nelipühi kirikuga. Millest tuli kiire lahkumine sealt ja kas olete ka praegu Nelipühi Kiriku liige?

Ma pole sealt, Rootsi Nelipühi Kirikust kunagi lahkunudki! Tegin ju ka oma raadiotööd nende stuudios 8 aasta jne. Imestan lihtsalt, kust tuleb inimestele sellist imelikku informatsiooni?



Pärast oma ebaõnnestunud esinemist koos Linnariga rääkisite mingist matsirahvast. Keda te selle all mõtlesite?

Peale meie väljakukkumist olin ma pahane Linnariga, et ta ei viitsinud välja mängida ja lihtsalt andis alla.



Tere. Miks te alati nii paksult riides olete? Igal pool olete alati nii sissepakitud, kas see on mingi kunstiline mood ?

See on sellepärast, et mul on külm!



Miks sa oled nii imelik?

Sama küsimus sulle!




Kui sa võtad mikrofoni kätte, siis miks sa alati salvrätiku sinna vahele paned?

Õige tähelepanek :-)! Olen allergiline igasuguse raua vastu ja võin muidu laulu ajal lihtsalt köhima hakata :-).



Kas te mõtlete sama palju oma välimusele kui keskmine eestlane teie omale või on teil äkki ka mõni hobi või harrastus?

Just see on mindki huvitanud, et ka eesti rahval ka mõni hobi või unistus on peale sarkasmi ja kurjuse kaasinimeste vastu?



Mul on palju hobisid, mõnega neist olen endale isegi elatist teeninud – viimasel ajal näiteks kirjutamisega ajakirjale.



Marju Marynel, milline on sinu ideaalpäev?

Kui saan rahulikult üles tõusta ja võtta oma esimesi tunde kodus nii, nagu peab, et päeva alustada. Rahu on kõige tähtsam!



Mäletan ikka neid aegu kui mu vanaema veel elas ja kui siis Marju Kuuti hakkas tulema raadiost või telekast, siis mu vanaema käskis kohe raadio või teleka kinni keerata, sest talle meenutas see kassikontserti. See-eest Heidi Tamme, Uno Loop, Kalmer Tennossaar, Heli Lääts talle meeldisid väga kohe, huvitav miks küll?

Kahjuks see küsimus kuulub küll ainult teie vanaemale... Sorry!



Aus küsimus – kui vana te õigupoolest olete?

Aus vastus – päris vana!



A kes sa oled üldse?

A mis sa ise arvad? Ma arvan, et olen ikka inimene – ja vist ka sellelt planeedilt :-))).




Kommentaarid
Copy
Tagasi üles