Noormees jooksis põlevasse majja, et päästa oma õetütre elu (3)

Elu24
Copy
Derrick Byrd
Derrick Byrd Foto: Kuvatõmmis videost

Kangelaslik noormees sai näost ja kehast tugevalt põletada, kui tormas põlevasse majja, et oma õetütar kindlasti surmast päästa.

Washingtoni osariigist pärit 20-aastane Derrick Byrd rääkis meediaga haiglavoodis. Tema keha ja nägu katsid sidemed, kuna tal ravitakse kolmanda astme põletusi. Aga vaatamata tugevatele põletustele sõnas noor onu, et ta teeks kõike uuesti ja päästaks oma õe Kayla kaheksa-aastase tütre Mercedese, vahendas The Sun.

Kohutav tulekahju toimus eelmisel nädalal, kui Byrdi perekonna kodu Aberdeenis, kaks tundi Seattle'is läänes, põlema süttis.

Derricki kaks õepoega Junior ja Rory suutsid teise korrusel aknast onu käte vahele hüpata. Aga tema õetütar pelgas alla hüpata. Ja kui tema õde libises ja kukkus katusele ronides, et tütar päästa, tormas Derrick appi ja jooksis põlevasse majja.

Derrick sõnas: «Ta karjus mu nime. Seega ma ei lasknud tal seal niisama istuda. Ma ei kavatsenudki lasta tal surra.»

20-aastane sai tõsiselt viga, kui ta tormas leegitsevasse infernosse ja leidis Mercedese paksu suitsuga kaetud toa põrandal nutmast. Vaatamata põletavale kuumusele, võttis noormees endal särgi seljast, mässis selle tüdrukule näo ümber ja kandis ta majast välja. Ta jooksis kiiresti treppidest alla ja põlevast majast välja. 

Derrick sõnas Harborviewi meditsiinikeskuse haigavoodist rääkides, et tal ei ole mingeid kahetsusi Mercedese päästmise osas: «Vaatamata sellele, et ma sain põletada, ma ei hooli sellest. Ma eelistasin tema asemel ise põletada saada. Ta on noor. Tal on veel pikk elu ees. Ta on hea laps.»

Derrick viidi koos Mercedese ja Junioriga kopteri abil haiglasse. Kõiki kolme ravitakse siiamaani Harboview põletusosakonnas.

Noor onu rääkis: «Ma ei ütleks kangelane. Ma lihtsalt ei kavatsenud lasta oma õelastel surra. Ma teeksin seda uuesti. Tõepoolest. Mind ei huvita. Teeksin küll. Ma jookseksin sinna tagasi ja teeksin seda uuesti, isegi kui ma saaksin tugevamalt põletada või sureksin.»

Politsei kiitis Derricki kiiret tegutsemist ja mõtlemist.

Pere kodu põles täielikult maha ning uurijad leidsid, et põleng algas teiselt korruselt. Siiamaani ei ole selge, mis põlengu tekitas. 

Kohalikud ja pereliikmed on pere jaoks hakanud raha koguma. Pere kaotas põlengus peaaegu kõik oma vara.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles