Video: suur lotovõit tegi saksa paari elust farsi

Inna-Katrin Hein
Copy
Naine saksakeelse sildiga «Miljonär». Pilt on illustreeriv
Naine saksakeelse sildiga «Miljonär». Pilt on illustreeriv Foto: Markus Mainka / PantherMedia /Scanpix

Saksamaa Schleswig-Holsteinis elavad Hans-Joachim ja Petra Bubert said 1994. aastal suure lotovõidu, kaheksa miljonit Saksa marka, mis pareguses rahas on neli miljonit eurot, kuid see ei toonud neile õnne, vaid muutis nende elu farsiks.  

Paar lahutas, sest rahaga kaasnenud stress oli niivõrd suur, kuid nad ei ole lahku kolinud, vaid elavad ikka sama katuse all koos, teatab iltalehti.fi.

Saksa Focus TV on aastate jooksul paari elu jälginud ja sellest dokumentaalsaateid teinud.

Paaril algasid probleemid peaaegu kohe pärast mitme miljoni saamist. Nende ainsaks arukaks otsuseks jäi eluasemelaenu tagasimaksmine pangale, kuid pärast seda läks kõik allamäge.

Erinevad eurokupüürid. Pilt on illustreeriv
Erinevad eurokupüürid. Pilt on illustreeriv Foto: Eugen Wais / PantherMedia /Scanpix

Hans-Joachim ja Petra Bubert andsid kaks miljonit marka sugulastele ja sõpradele, hiljem selgus, et see oli vale samm, tekitades vaid paksu verd ja suurt kadedust. 

Mees ostis osa võidu eest endale kohe neli uut autot: Audi A6 ja Audi A4 Cabrio ning veel kaks Audit, mida kasutati firmaautodena. Lastele aga ehitati kardirada.

Muidugi osteti ka jaht ja luksusvilla, mille juures oli suur bassein. Samuti osteti firmade aktsiaid, kuid nende läbi kaotati suuri summasid. 

Lotovõitjad tulid küll töölt ära, kuid jätkasid töötamist, tehes viimasel ajal muusikavideoid ning neil on Youtube’is oma kanal.

Kalamehena juba varem tuntust kogunud Hans-Joachim Bubert avas kalastamisvarustuse kaupluse ja kliente jätkub, kuid omaniku sõnul on kalamehed kanged hinna üle tingijad.

Lisaks kalastustarvetele on seal müügil ka Hans-Joachimi plaate, Petra disainitud rõivaid  ja kaks raamatut, mille pere on oma raha eest välja andnud.

Raamatutest teine «Mit dem Geld kamen die Tränen» (Raha tõi pisarad) käsitleb nende suurt lotovõitu ning sellega kaasnenud peretülisid, valu ja pisaraid.  Esimene on aga lasteraamat, mille kirjutas Petra Bubert ja selle peategelane on nende farmis elav eesel Joschi. Kumbki raamat ei osutunud populaarseks.

Lasteraamatuga kaasnes skandaal, kuna üks pettur sõlmis nendega raamatu väljaandmise lepingu, kuid tegelikult oli see raha väljapetmine. Kui Bubertid sellest aru said, üritasid nad lepingut tühistada, kuid see ei õnnestunud. Nad läksid nad selle mehe vastu kohtusse ja said võidu, kuid see võit tuli raskelt, sest nad pidid kohtukuludeks, mis oli kuuekohaline summa, müüma oma suvila.

Pere teatel peetakse neid seni rahas suplejateks ja neisse suhtutakse, et nad võiksid teiste eest arveid tasuda.

Hans-Joachim Buberti isa üritas oma poja ja minia võidetud raha pettusega enda kätte saada, üritades mõjutada ja terroriseerida miniat Petrat, keda ta ei sallinud.

Ta kaasas sellesse ka oma teise poja, Hans-Joachimi kaksikvenna Dietmar Buberti.

Pärast isa surma üritasid vennad ära leppida, kuid kuna Dietmar oli oma kiusamisega väga kaugele läinud, siis see ei õnnestunud.

Petra andmetel valetab Dietmar nende kohta vahetpidamata hoolimata tõigast, et nad andsid talle kunagi väga suure summa. Vend ei osanud seda hoida ja investeerida ning on nüüdseks kõik ära kulutanud.

Hans-Joachim Bubert on kindel, et ühel hetkel muutub elu paremaks ja ta ei ole lootust kaotanud, sest laulmine võib ta kunagi taas miljonäriks teha. 

«Kaotasime  aastate jooksul suuri summasid, kuid laulmine ja plaadistamine võib meile selle raha tagasi tuua. Samuti oleme aktiivsed juutuuberid. See on tänapäevane võimalus, mida ei saa käest lasta,» sõnas sakslane.

Paar üritas pääseda ka Saksamaa talendisaatesse, kuid see ei õnnestunud.

Peretuttava Edwina De Pooteri sõnul on Bubertid natuke naiivsed ja selle tõttu on palju neid, kes üritavad neil nahka üle kõrvade tõmmata.

Ta soovitas neil õppida, kuidas ärimaalimas asjad käivad ja vähem oma raha tuulde loopida.

Või hoopis tegeleda heategevusega, aidates neid, kes tõesti seda vajavad.

Petra ja Hans-Joachim Buberti sõnul on ka rahaga aitamisel oma negatiivne pool. Nad on seda kogenud oma pereliikmetele raha andes, kuid nad ei ole kaotanud lootust saada tagasi hingerahu ja õnn, mis neil varem oli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles