Pildid: loomaarstid murravad pead, kuidas kajakas oranžiks muutus

Inna-Katrin Hein
Copy
Oranži sulestikuga kajakas
Oranži sulestikuga kajakas Foto: facebook.com

Kui Ühendkuningriigis Lõuna-Inglismaal Aylesburys tegutsev Tiggywinkles loomakliinik sai teate oranžist linnust, ei saanud arstid aru, mis linnuga tegemist olla võib.

Kliiniku sotsiaalmeediapostituse kohaselt leidsid möödasõitjad kummalist värvi linnu tee äärest ja nad otsustasid teda aidata, helistades loomaarstidele.

«Kui saime kõne oranži linnu kohta, ei teadnud, mida oodata. Me ei oleks iialgi arvanud, et see lind on kajakas,» teatas loomakliinik.

Sündmuskohale läinud arstide üllatus oli suur, kui nad leidsid sealt oranži värvi kajaka. Lõhn viitas, et lind oli üleni koos kas karri vürtsisegu või kurkumi ehk kollajuurega, mida samuti karris leidub.

Oranži kajaka pesemine
Oranži kajaka pesemine Foto: facebook.com

«Jäi mulje, nagu oleks ta püherdanud karris või kurkumis. Igatahes takistas ta suletikku kinni jäänud maitseainepulber tal lennata. Meil puuduvad andmed, kuidas see veelind võis maitseainetega kokku puutuda. Õnneks ei olnud maitseained peale sulestikuvärvi muutuse ja tugeva lõhna talle muid probleme tekitanud,» nentisid loomaarstid.

Oranži sulestikuga kajakas
Oranži sulestikuga kajakas Foto: facebook.com

Loomaarstid panid kajakale nimeks Vinny. Nad andsid selle india vürtsika karriroa vindaloo järgi.

Lind, kellele veeprotseduur silmnähtavalt ei meeldinud, pesti puhtaks ja ta sai oma algse välimuse tagasi.

«Ta pritsis meid korralikult veega, kuid meil õnnestus ta siiski karrist vabastada. Me ei tea, kuidas see lind värvi muutis ja miks ta seda tegi. Murrame seni selle üle pead,» teatasid loomaarstid.

Vinny nimeks saanud kajakas vabastatakse niipea, kui ilmneb, et ta on värvimuutusest ja pesemisest tekkinud šokist toibunud.

Kajakas pärast pesemist
Kajakas pärast pesemist Foto: facebook.com

Vinny ei ole Ühendkuningriigis esimene kajakas, kes on karriga kokku puutunud.

2016. aastal teatas meedia juhtumist, milles kajaks kukkus tikka masala kanahautisse ja ka selle linnu sulestiku värv muutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles