Pikselöök tekitas mehe kehale ristikujulise märgi

Inna-Katrin Hein
Copy
Pikselöök. Pilt on illustreeriv
Pikselöök. Pilt on illustreeriv Foto: JANEK SKARZYNSKI / AFP/Scanpix

Lõuna-Soomes Kirkkonummis Sarfiki golfiväljakul golfi mänginud noor mees sai piksetabamuse, mis tekitas ta seljale ristikujulise punase märgi.

25-aastase Benjamini sõnul oli pikselööki saades selline tunne, nagu keegi oleks talle pussnoa selja vasakusse poolde löönud, kirjutab iltasanomat.fi. 

«Kui mina ja minu sõber 8. juuli hommikul mängima hakkasime, oli ilm ilus ja päikeseline. Siis tuli ootamatult paduvihm, kuid alguses ei olnud äikest näha ega kuulda. Tegime siis mängimises pausi ja vaatasime ilma, mis ei tõotanud midagi head,» meenutas soomlane.

Nemad ja veel mitu golfimängijat jäid katuse alla vihma lõppemist ootama, et nad saaksid kuivade riietega lahkuda, kuid vihm jätkus pikalt.

Benjamini arvates oli ta katuse all seisnud umbes 20 minutit, kui tekkisid piksekärgatused. 

Äikesetorm
Äikesetorm Foto: General / ©2001 Credit:Topham /Phottri/Scanpix

Pikselöök tabas esmalt varjualuse juures olnud karastusjookide automaati ja sealt liikus edasi Benjamini, läbides noormehe keha.

Noor soomlane arvas, et pikne liikus mööda kätt üles ja väljus selja vasakust ülaosast, kuhu jättis märgi.

«See oli nagu sajatuhandekordne elektrilöök. Samas oli ka tunne, et keegi nagu oleks mind korralikult pussitanud,» kirjeldas Benjamin temaga toimunut.

Mees karjatas valust ja jooksis koos teistega golfikeskuse ruumidesse.

«Jõudsin majja, kui mind tabas šokk ning mulle kutsuti kiirabi ja viidi haiglasse,» lisas soomlane.

Benjamin oli ühe ööpäeva Espoo Jorvi haiglas, kus talle tehti veretest ja uuriti neere. Ilmnes, et pikselöök ei olnud ta tervist kahjustanud ja ta lubati 9. juulil pärast uuringuid koju. 

Benjamini sõnul üllatas nii teda kui arste ta selja ülaossa tekkinud punane märk.

Mõnikord tekib pikselöögi saanutele suure võra ja paljude okstega puud meenutav Lichtenbergi kujutis, kuid Benjaminil oli midagi muud. Isegi kõige kogenenumad arstid ei olnud varem pikselöögi saanul sellist näinud.

Soomlase teatel oli ristikujuline märk ta seljal umbes ühe päeva ja siis kadus.

Mees lisas, et juba teisipäeva õhtuks oli temaga enam-vähem korras, tunda oli vaid lihasvalu.

Soome golfiliidu tegevjuht Juha Korhonen kommenteeris, et golfiharrastajatele on antud täpsed instruktsioonid, kuidas ohtliku ilma korral toimida.

Äikese korral tuleb golfiväljakult kiiresti lahkuda ja minna hoonesse. Golfikepp ja -käru on head elektrijuhid, mille tõttu need tuleks jätta väljakule.

Golfiväljakutel on ka heli, mida lastakse siis, kui tekib äike, olles hoiatussignaaliks.

Golfi harrastava Benjamini sõnul ta mängimisest ei loobu, kuid on tulevikus ettevaatlikum.

«Teadsin, et äikese ajal on golfiväljak ohtlik paik. Mind tabanud pikselöök tuli nagu eikuskilt ja ma ei saanud end kaitsta. See juhtum ehmatas mind, kuid asjal on ka hea pool. Sain kogemuse, et äike on ettearvamatu ja tuleb olla ettevaatlik,» teatas noor soomlane.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles