Pildid ja video: Melania Trump sai Sloveenias kuju, mis kohalike arvates on hernehirmutis

Inna-Katrin Hein
Copy

Ameerika Ühendriikide esileedile Melania Trumpile püstitati ta sünnimaal Sloveenias puitkuju, mis kohalike sõnul näeb välja nagu hernehirmutis.

Elusuurune kuju, millel on proua Trumpi kujutatud kandmas helesinist kostüümi, avati 5. juulil Sloveenia idaosas Sevnica lähedal, teatab foxnews.com.

Kuju valmistas 39-aastane ameeriklasest skulptor Brad Downey, kes kasutas selle tegemiseks kohalikku puitu ja mootorsaagi. Teda aitas selles sloveenlasest kunstnik Ales Zupvec, kunstnikunimega Maxi, kes aitas ta õige puidu leida ja skulptuuri paigaldamiseks loa saada.

Tegemist on maailmas esimese kujuga, mis on pühendatud elusolevale USA esileedile.

«Ma ei saa aru, kuidas keegi saab sellist kuju kenaks pidada. See meenutab pigem hernehirmutist kui USA esileedit,» teatas üks kohalik.

Sloveenias püstitati Melania Trumpile kuju
Sloveenias püstitati Melania Trumpile kuju Foto: AP/AFP/Scanpix

Skulptor Downey asus enda kaitsele öeldes, et tema silmis on selline Melania Trump kaunitar.

Kuju püstitati Sevnica lähedale, kuna USA esileedi on sealt pärit. Pärast seda, kui Donald Trumpist sai  2017 USA president ja ta naisest esileedi, muutus Melania Trumpi kodukoht turistide seas populaarseks.

Sevnica restoranid pakuvad Trumpide-teemalisi roogi ja seal on müügil Trumpide suveniirid.

Sloveenia meedia kirjutas, et ei ole aru saada, kas see kuju on proua Trumpi parodeerimine või on see esileedi austamine.

«Kui see on mõeldud parodeerimisena, siis on see õnnestunud. Meie siin Sevnicas saame kõhutäie naerda, kuid samal ajal hoiame peast kinni ja küsime, et millega USA president Trump ja ta naine järgmisena hakkama saavad,» sõnas sloveenlasest arhitektuuritudeng Nika uudisteagentuurile AFP.

Sloveenlased märkasid, et kunstnikud üritasid Melania Trumpi kujutada vist sellises helesinises kostüümis, mis oli tal seljas 20. jaanuaril 2017, kui Donald Trump andis presidendi ametivande.

Sloveenias püstitati Melania Trumpile kuju. Pildil Donald ja Melania Trump 20. jaanuaril 2017, mil presidendiks saanud Trump andis ametivande
Sloveenias püstitati Melania Trumpile kuju. Pildil Donald ja Melania Trump 20. jaanuaril 2017, mil presidendiks saanud Trump andis ametivande Foto: AP/AFP/Scanpix

Endise Jugoslaavia alal, mis on praegu Sloveenia, 26. aprillil 1970 sündinud modell Melania Knauss abiellus 2005. aastal ameeriklasest kinnisvaraärimehe Donald Trumpiga.  Melania sai 2006 USA kodakondsuse.

Donald Trumpist sai 45. USA president 20. jaanuaril 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles