Piltuudis: Hollywoodi staari Denzel Washingtoni poeg tšillib Tallinna riidepoe ees

Elu24
Copy
John David Washington saabus Tallinna.
John David Washington saabus Tallinna. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Kuigi Hollywoodi režissööri Christopher Nolani uue suurfilmi «Tenet» võtted Eestis on kestnud juba mitu nädalat, on ikka veel harjumatu Tallinna linnapildis kuulsaid filminäitlejaid näha.

Seekord on pildile jäänud ekraanilegendi Denzel Washingtoni 34-aastane poeg John David Washington, kes sarnaselt isaga filminäitleja tee on valinud.

Noort Washingtoni pildistati Pärnu maantee võtete käigus disainipoe ER Boutique ees. Sama tänava elanik tabas näitleja jõudehetkel, kõrvaklapid kõrvas.

«Kui su kodutänav on järgmise Christopher Nolani filmi võtteplats... Oli hämmastav pealt vaadata ja õppida maailma tipprežissöörilt ja võttemeeskonnalt, näha professionaalsust, millel pole piire,» kirjutas pildistaja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kadri (@kj_kadri) on

Mullu mängis John David Washington peaosa Oscari võitnud ajaloolises krimikomöödias «BlacKkKlansman: Must mees klannis», mille eest sai ka Kuldgloobuse nominatsiooni.

Kuna noor Washington on «Teneti» peaosas ning mängib koos teise tõusva tähe Alicia Vikanderiga põnevusdraamas «Born to Be Murdered», mis samuti 2020. aastal ilmub, võib arvata, et filminäitleja suur tähelend on veel ees.

Nolani «Tenet» on kusjuures üks ajaloo kallemaid «algupäraseid» filme (s.t pole järg, uusversioon ega põhine raamatul, videomängul ega muul sellisel), nii et Washington saab selle rolli eest kahtlemata palju tähelepanu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kadri (@kj_kadri) on

1984. aastal sündinud Washington mängis enne näitlejakarjääri Ameerika jalgpalli. Neli aastat oli ta California professionaalse jalgpallitiimi Sacramento Mountain Lions ründaja.

Washingtoni isa Denzel Washington on kaks Oscarit võitnud USA filminäitleja, keda teatakse filmidest «Kutsuge McCall», «Eli raamat», «Treeningpäev», «Tules», «Malcolm X», «Philadelphia» ja «Kondikoguja».

Ka Washingtoni ema Pauletta Washington on näitleja.

John David Washington, Katia Washington, Pauletta Washington ja Denzel Washington AFI elutööauhindade tseremoonial Denzel Washingtoni auks, 2019.
John David Washington, Katia Washington, Pauletta Washington ja Denzel Washington AFI elutööauhindade tseremoonial Denzel Washingtoni auks, 2019. Foto: Capital Pictures/Scanpix

Rahvusvahelisel spioonilool põhinevas filmis «Tenet» löövad kaasa veel näitlejad Robert Pattinson, Elizabeth Debicki, Dimple Kapadia, Aaron Taylor-Johnson, Clémence Poésy, lisaks Michael Caine ja Kenneth Branagh. Nolan koos osade näitlejate ja võttemeeskonnaga saabus Tallinna 11. juunil.

Filmivõtted, mis samal päeval Tallinna linnahalli juures pihta hakkasid, toimuvad suvekuudel erinevates Tallinna piirkondades. Hollywoodi filmis osaleb taustanäitlejana tuhandeid eestimaalasi.

Seni on võtted toimunud linnahallis, Telliskivis, vana kohtumaja juures ja Pärnu maanteel. 10. juulil algavad palju kõneainet pakkunud võtted Laagna kanalis.

Lisaks Eestile filmitakse linateos veel kuues riigis. Christopher Nolani film esilinastub 17. juulil 2020.

Christopher Nolan on Hollywoodi üks hinnatumaid lavastajaid, kes on teinud suurteosed «Dunkirk», «Tähtedevaheline» («Interstellar»), «Algus» («Inception») ja «Batmani» triloogia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles