Vaata, kui palju maksavad need Eesti naisartistid tänapäeva muusikaturul

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Eesti Laul 2019 pressikonverents. Vasakult: Andrei Zevakin, Emily J, Sissi ja Inger.
Eesti Laul 2019 pressikonverents. Vasakult: Andrei Zevakin, Emily J, Sissi ja Inger. Foto: Madis Sinivee/Eesti Meedia/Scanpix Baltics

Muusiku põli on habras ja kuigi paljud tahavad muusikas läbi lüüa, siis õnnestub see vähestel. Et leib lauale saada peavad muusikud pidevalt esinemas käima, sest see ongi nende töö. Edukamad saavad küsida rohkem raha, vähem edukamad vähem. Aga kõige tähtsam on muusika.

Järgnev nimekiri on koostatud Artist3 lehel olevates andmetest, aga ka otse artistide esindajatega ning neid esindavate agentuuridega suheldes. Nimekirja koostamisel on arvestatud tunniajast esinemist, aga mõne artisti puhul see varieerub. Sellegi poolest on nende hindade abil võimalik näha artisti hinnaklassi.

Kuigi Eesti muusikamaastikul on artiste rohkem, siis siin on arvestatud mugavusvalimit ehk neid, kes leiduvad Artist3 lehel, ja vaid neid, kelle esinemistasu on üle 300 euro.

Vaata artiste ja nende hindu ning otsusta, kas ja kelle sina endale esinema kutsuksid.

Elina Born, 2300 €

Elina Born on Eesti Otsib Superstaari saatest tuntuks saanud laulja, kes on särava tähena vallutanud Eesti lavasid. Lisaks sellele esindas Elina Eestit 2015. aastal ka Eurovisioonil koos Stig Rästaga looga «Goodbye to Yesterday». 2018. aastal liitus Elina plaadifirmaga Universal Music ning on jätkamas oma muusikukarjääri eestikeelsete lugudega. 

Elina Born.
Elina Born. Foto: TAIRO LUTTER/PM/SCANPIX BALTICS

Laura Põldvere, 1475 €

Laura Põldvere ehk artist nimega lihtsalt LAURA Laura nimi kõlab tuttavalt. Ta on võitnud peaaegu kõik võimalikud laulukonkursid ning edukalt figureerinud muusikamaailmas nii jazz-, eksperimentaal- kui popartistina. Viimasena lausa niivõrd edukalt, et temast on saanud möödunud aastakümne enimmängitud artist Eestimaa raadiojaamades. Kahtlematult muljetavaldav fakt, kuid Laura ei ole lasknud end sellest häirida. Tema peamine tegutsemapanev jõud on kannatamatu soov saada paremaks ning pakkuda kuulajatele mitmekülgset muusikat

Lauljatar Laura Põldvere.
Lauljatar Laura Põldvere. Foto: Kuvatõmmis videost

Getter Jaani, 1420 €

Getter Jaani tähelend algas «Eesti otsib Superstaari» telesaatest. Selle saate ajaloo noorima finalistina jäi ta silma kui särav päikesetüdruk ning oli kohtunike lemmikuks. Pärast seda alustas ta värske artistina koostööd agentuuriga Moonwalk. Eestit 2011. aasta Eurovisioni lauluvõistlusel esindanud noor lauljatar on tänaseks välja andnud neli stuudioalbumit ning kogub üha kuulsust ka rahvusvahelisel muusikamaastikul.

Getter Jaani.
Getter Jaani. Foto: Pressimaterjalid

Eleryn, 1409 €

Eleryn on 22 aastane lauljatar, kes alustas oma soolokarjääri 2017. aasta kevadel, mil ilmus tema esimene singel «Möödapääsmatu». Koostöös Eleryniga oleme välja töötanud 90 minutilise kaasahaarava ja hoogsa kontsertkava, mis on sobilik kliendiüritustele, jõulupidudele, juubelitele, ettevõtte suvepäevadele ja konverentsidele. Eleryni bänd loob sündumusele positiivse emotsiooni ja rõõmsa meeleolu. Lisaks noorele, energiast pakatavale artistile on laval profesionaalsetest muusikutest koosnev bänd. Samuti lisavad showle effekti juurde kuumad tantsijatarid, kes kannavad silmapaistvalt kauneid kostüüme. Kava sisaldab nii moodsaid hitte raadioedetabelitest kui ka vanemaid pärle, mis on kõigile teada-tuntud. Laulud kõlavad nii eesti kui ka inglise keeles.

Eleryn
Eleryn Foto: promo

Jana Kask, 1200 €

Jana esineb akustilise kavaga kuni 90min. Akustiline kava sobib eriti hästi pidulikule firmaüritustele, restoranidesse, mõisatesse ja kirikutesse. Klaveril on maestro Tõnu Laikre, lisaks parimad kitarri-, viiuli-, või tšellomängijad, kes koos minuga muudavad Teie õhtu maagiliseks. Samuti on võimalik broneerida soolokava ehk diivalik kava sisaldab lugusid nii minu enda repertuaarist kui ka parimaid maailmahitte, mida esitan fonogrammide saatel. Sobib suurepäraselt firmaüritusele, mille esimene pool võiks olla romantilisem ning teine pool tantsulisem.

Jana Kask
Jana Kask Foto: Instagram

Inger Fridolin, 1085 €

Inger Fridolin on Eesti laulja/laulukirjutaja. 2017. aasta sügisel osales ta Noortebändi finaalis, artistinimega INGER ning samal aastal pälvis Raadio2 «Aasta Demo» tiitli looga «Again». Ingeri muusika on inspireeritud loodusest ja teda ümbritsevatest inimestest, mis esinevad ka tema akustilistes lauludes. Artist kirjutab nii eestikeelseid kui ka inglisekeelseid laule.

Inger.
Inger. Foto: promo

Sissi Benita, 1027,5 €

Esinen oma klaverisaatjaga akustilises võtmes kuni 60 min. On võimalik ka kajoniga ja klaveriga koos esinemisi teha.

Sissi Benton
Sissi Benton Foto: Siim Lõvi/err

Mia, 1027,5 €

MIA esitab kontserditel lisaks enda lugudele ka erinevaid pop-covereid. Ta laulab nii eesti, inglise kui ka vene keeles. Lisaks neile keeltele valdab hispaania, norra ja flaami keelt.

Mia
Mia Foto: Ave Maria Mõistlik

Merilin Mälk, 970 €

Merilin on rõõmus saare neiu, kes avastas endas muusikaande mõned aastad tagasi. Edasi järgnes huvi võtta osa saatest «Eesti otsib Superstaari», kus saavutas 3. koha. Merilini repertuaari kuuluvad enamasti tuntud hitid ja tema enda lood. Tema esitustes leiab energilisust, nooruslikkust ja ka südamlikku lähenemist.

Merilin Mälk. 
Merilin Mälk. Foto: Madis Sinivee/Postimees Grupp/Scanpix Baltics

Jennifer Melissa Cohen, 970 €

Värskelt Eesti otsib Superstaari saates tuntust kogunud Jennifer Marisse Cohen võlub publikut oma siira olemise ning erilise häälega. Jennifer esineb koos Luisaga ja meeldiv elamus on garanteeritud läbi hingestatud akustilise muusika, kus võib kuulda läbiaegade suurimaid hitte kui ka tänapäeva edetabelite muusikat.

Jennifer Cohen.
Jennifer Cohen. Foto: Instagram

Janika Sillamaa, 970 €

Janika Sillamaa on Eesti laulja, helilooja ja muusikalinäitleja, kes on avalikkuse ees tegutsenud alates 1993. aastast. Janika esineb Lauri Lehtsaarega klaveril.

Janika Sillamaa
Janika Sillamaa Foto: Facebook

Anet Vaikmaa, 855 €

Anet Vaikmaa on ansambel Mahavok solist ja võimalus pakkuda akustilise kavaga head meeleolu igale maitsele. Kontserditel astub ülesse erinevate pop-coveritega nii Eesti- kui ka Inglisekeeles.

Airi Ojamets, 855 €

Airi Ojamets valiti kunagi Eesti kantrimuusika kuningannaks. Airi käib laulmas trioga, kuni 2h või duoga, kuni 1,5h koosseisus Airi Ojamets & Mait Paldra. Mängitakse igasugust peo-ja tantsumuusikat.

Kéa, 797,5 €

Kéa on muusikasõbrale ennekõike tuttav looga «Lonely boy», millega lauljatar jõudis eestlaste teadvustesse Eesti Laulu finaalkontserdi kaudu. Lisaks on lavanime Kéa taha peituv Ketter Orav osalenud saates Eesti Otsib Superstaari. 2. juulil ilmub lauljatari värske singel «A New Start», mis tähistab uue etapi algust artisti loomingus. Kéa astub üles nii akustilise kui ka vajadusel bändikavaga, mis koosnevad omaloomingust ning soovi korral coveritest. Lisaks on võimalikud ka erinevad tribuutkontserdid – Beyonce, Ariana Grande jpt.

Helen Adamson, 797,5 €

Helen Adamson esitab kauneid lugusid armastusest, mis olulisi hetki veelgi imelisemaks muudavad. Tegemist on akustilise esinemisega ja esitab Helen lisaks omaloomingule akustilises võtmes erinevaid tuntud hitte nii Eestist kui välismaalt.

Johanna Eendra, 797,5 €

Eesti Laul 2019 poolfinalist. Esineb kitarristiga kuni 60 minutit esitades kavereid ja originaallugusid.

Kapriiz, 797,5 €

Tüdrukuteduo kus laulavad Regina Salumäe ja Gerty Kallak. «Esinemistel kasutame isikliku helitehnikat mille haldamise ja kandmisega saame kenasti hakkama. Muusikat igale maitsele ja vanusegrupile.»

Maria Volmer, 740 €

Maria Volmer on Tallinnast pärit sooloartist, kelle kaasahaaravad live'd kitarristiga ei jäta kunagi kedagi külmaks. Nii taustaks kui tantsuks, coverid ja originaalmuusika. Võimalik tellida ka bändiga.

Emily J, 682,5 €

Emily J on laulja ja laulukirjutaja Rakverest. Emily tõusis komeedina Eesti muusikamaastikule koostöös WATEVAga looga «My Love 2 U», mis MyHits Awardsil aasta hittloo nominendiks sai. Lisaks osales Emily Eesti Laul 2019 konkursil looga «Hold Me Close» koostöös xtra basic-ga. Akustilises setis pakub Emily nii omaloomingut kui ka suuri hitte.

Ailo Village Voice, 682,5 €

Esinemised kaheliikmelise bändina,kui ka üksikartistina. Pakume tantsumuusikat popist-rockist kuni aeglaste valssideni. Repertuaaris palju kavereid, kui vanu tuntuid tantsuhitte. 

Janice, 625 €

Janice sai tuntuks Eesti Laulu 2015 saates. Kontserdil esitab nii enda loominguid ja tänapäeva tuntumaid raadiohitte.

Elis, 625 €

Elis on televaatajatele tuttav saadetest «Eesti otsib superstaari» (2015) ning «Eesti Laul» (2018). Lisaks aastatepikkusele soololaulukogemusele ning erinevatele projektidele, tegutseb Elis aktiivselt taustalauljana koosseisudes Ott Lepland kvartett ja Krunks More. Artist esineb enamasti koos kitarristiga. Duo on kogenud esinejad nii pulmatseremooniatel kui -pidudes, õhtusöökidel jms. Repertuaar on lai ning peamiselt on esindatud nii inglise- kui eestikeelne pop, selle erinevates varjundites.

Kristiina Renser, 625 €

Kristiina Renser on 26-aastane laulja, kes on aktiivselt laval olnud pea 8 aastat. Ta on osalenud paljudes muusikalistes projektides nii soolo- kui ka taustvokalistina. Ta on teinud kaasa näiteks Vanemuise muusikalides «Grease», «Evita», «Tribute to Abba». Hetkel on ta Eesti Tantsuagentuuri revüüteatri Starlight Cabaret' solist ning osaleb ka koosseisus Ott Lepland kvartett. Lauljat on võimalik kutsuda esinema nii akustilise- kui ka DJ-kavaga. Akustiline kava koosneb tuntud Eesti- kui ka välismaistest lugudest. Repertuaari osas on võimalik teha ka kokkuleppeid tellijaga.

Anette Maria Rennit, 567,5 €

Eesti otsib superstaari 2018 finalist.

Piret Tatar, 452,5 €

Piret on lõpetanud Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia laulja erialal. Kauni tämbriga laulab ta jazzduos ja bigbändis. Tegutsenud ka õhtujuhina. Artist esineb klahvpilli saatjaga akustilises võtmes.

Tuuli Velling, 452,5 €

Tuuli Velling on muusik, laulukirjutaja ja luuletaja, keda paeluvad eri stiilide sulamid, peidetud teravikuga tekstid ja linlik poeesia nii sõnas kui ka muusikas. Aja jooksul on ta teinud läbi teekonna Laulukarusselli õrnahäälelisest laululapsest kuni nn noore vihase poetessini, avaldanud sooloalbumi «Kuus ruutmeetrit põrandapinda» ja luulekogud «Täiuslik ja turvaline» ning «6m2».

Regina & Bänd, 395 €

Regina&Band on vahva eesti poprock bänd, kes on koos olnud nüüdseks juba üle viie aasta. Selle aja sees on koosseis jõudnud avaldada ühe albumi ning mitmeid singleid. Bänd teeb lugusid nii eesti kui inglise keeles, nii hoogsaid laule kui ballaade.

Anelle Tamm, 337,5 €

«Olen laulnud nii kaua kui mäletan. Aastal 2015 saavutasin superstaarisaates finaalikoha ning sellest ajast olen musitseerinud ka ametina. Üheskoos kitarrist Mart Abroga oleme esinenud Eesti eri nurkades ja üritustel, alustades kohvikute ja restoranidega ning lõpetades pulmade ja ballidega. Meist duona ei jää väheks, kuna Mart mängib lisaks kitarrile ka cajoni, seega täidab veidi ka trummari rolli. Koos esitame enamjaolt eesti- ja inglisekeelseid poplugude kavereid, aga vahel satub kavasse ka originaallugusid. Sülti me ei tee! Lisatasu eest on võimalik ka helitehniline lahendus. Esinen ka üksinda fonode saatel, üldiselt koos DJga, aga saan ka iseseisvalt hakkama. Sel juhul esitan kõige rohkem elektroonilist tantsumuusikat, aga olen teinud ka R&B ja souli sette.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles