Narko ja vägistamised: need on Rootsi muusikafestivali Lollapalooza varjuküljed (1)

Elu24
Copy

Kolmepäevane Stockholmi muusikafestival Lollapalooza toimus 28. - 30. juunil. Suurejooneliste esinemiste taustal pandi aga toime sadu kuritegusid, narkootikumidest kuni vägistamiseni, vahendab vaaju.com.

Rootsi politsei teatel oli festivalil vähemalt üle 100 narkootikumidega seotud juhtumi, mille puhul  asjaosalised arreteeriti.

Kas juhtumite arvu võib pidada «normaalseteks» numbriteks nii suurel üritusel, seda politseiohvitser Per Edquist portaalile kommenteerida ei osanud. «See sõltub täiesti sellest, kui suures mahus me narkootikume jahime. Aga me teame, et seda sorti festivalidel on narkootikume, ning Lollapalooza ei ole erand,» täpsustas Edquist.

Lisaks sellele alustati Lollapaloozal aset leidnud võimaliku vägistamise ja vägistamise katse uurimist. Festivali ajal leidis aset ka tõsine kallaletung ning teadaolevalt koguni kolm seksuaalse ahistamise juhtumit. 

Vägistamine leidis eeldatavasti aset festivali viimasel päeval. Edquisti sõnul on ohvritega räägitud, kuid rohkem ta olukorda ei kommenteerinud.

Suurematele juhtumitele lisaks oli festivalil ka väiksemaid kuritegusid, sealhulgas ka rahavõltsimine. 

Ühe Lollapalooza korraldaja, Kristofer Åkessoni sõnul oli vaatamata ülalmainitud juhtumitele festival üsnagi vaikne arvestades külastajate arvu. Åkesson lisas, et sellistel üritustel on turvalisus alati kõige suurem prioriteet ja kinnitas, et Lollapalooza võeti sel aastal vastu pigem positiivselt.

Lollapalooza muusikafestivalil esinesid laval sellised suured artistid nagu Billie Eilish, Foo Fighters, The Hives, Lykke Li jpt. 

Teadaolevalt võttis Lollapalooza festivalist osa ka näitleja Heino Seljamaa poeg Orm, kes ei naasnud Stockholmist koju ja on hetkel teadmata kadund.

Kõik, kes teavad Ormi asukohta või on temast midagi kuulnud, andke teada Heino Seljamaale aadressil seljamaa@gmail.com. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles