Siberi karumehe loo üllatav lõpp! Mis siis mehega tegelikult juhtus? (3)

Elu24
Copy
Aleksandri nimeline mees, kes sattus väidetavalt karu saagiks ning metsloom hoidis teda oma koopas toidutagavarana
Aleksandri nimeline mees, kes sattus väidetavalt karu saagiks ning metsloom hoidis teda oma koopas toidutagavarana Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Sel nädalal šokeeris meediat lugu mehest, keda karu hoidis kuu aega oma koopas «konservina». Järgnesid jutud, et tegu on hoopis elusalt maetud Sotši kirstumehega. Nüüd on aga saaga leidnud üllatava lõpu!

Vene ja Briti meedia teatel nägi Tõva regioonist leitud Aleksandri nime kandev mees välja nagu muumia, olles kõhnunud ja dehüdreerunud. Lisaks olid tal mitmeid vigastused, kaasa arvatud lülisambamurd.

Mehe sõnul sattus ta jahti pidades silmitsi pruunkaruga, kes teda ründas, ta kätte sai ja oma koopasse viis, arvates vist, et hoiab teda «konservina». Arstide sõnul oli see tõeline ime, et ta karu käes vangistuses olles üldse ellu jäi, sest ta vigastused olid rasked. 

Moskva ajakirjanikud uurisid Tõva vabariigi tervishoiuametnikelt juhtunu kohta, kuid ametnike sõnul nende haiglatest ja päästeametist ei laekunud mitte ühtegi teadet karurünnaku ja koopas vigastatuna olnud mehe kohta.

«Me ei saa kinnitada, et kuskil Tõva metsas oli inimene pikka aega vigastatuna karukoopas,» teatasid ametnikud.

Uurijate arvates ei kontrollinud Eurasia Daily, kes üllatavast loost esimesena kirjutasid, piisavalt neile jõudnud informatsiooni ja uskusid pimesi anonüümseid jahimehi.

«Nad said lihtsalt Sotši juhtumi, mis samuti võib olla pettus, karulooks teha. 21. sajand on võltsuudiste sajand ja meedia tarbimisel tuleb olla ettevaatlik,» nentis politsei.

Venemaa ajakirjanikud asusid uurima selle loo algallikaid, jõudes sotsiaalmeedias leviva videoni, mille juures oleva teksti järgi leiti see mees hoopis Musta mere äärsest Sotšis kirstust. Samuti elusana. Nõnda peeti Aleksandrit ka Šotsi kirstumeheks. 

Nüüd on aga meedias levinud uskumatule loole leitud tegelik vastus. Sõltumatud ametnikud otsisid üles Kasahstanis asuva meditsiinilise keskuse peaarsti Rustam Isaevi, kelle sõnul on Aleksander tema patsient, vahendab Daily Mail.

Peaarsti väitel filmisid meedikud illegaalselt Aleksandrit ja avaldasid meedias levinud video. «Võin teile aga kinnitada, et ta on meie patsient, ta ei ole Tõvast või kuskilt mujalt Venemaalt. Aleksander on Kasahstani elanik,» tunnistab Isaev ametnikele.

«Aleksandril on krooniline psoriaas, mille ravimist ta eiras ning sellises seisus ta meile toodi,» täpsustab Isaev, kelle sõnul on mees nüüd abi saanud ning haiglast oma ema hoolde vabastatud, kus ta oma raviga jätkab.

«Ta oli kodus lebanud, tal oli kõigest ükskõik, ta ei soovinud elada. Ta oli depressioonis,» lisab Isaev Aleksandri hirmutava seisundi kohta enne vajalikku ravi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles