Freddie Mercury elu kajastatakse veel ühes kunstivormis

Elu24
Copy
Freddie Mercury
Freddie Mercury Foto: Kaader videost

Kõigil on meeles eelmise aasta film «Bohemian Rhapsody», kus peaosaline Rami Malek kajastas kirevat Freddie Mercuryt. Nüüd on Queeni ninamehe elu saamas veel ühe väljundi, kui tema elust tehakse ballett.

Freddy Mercuryle pühendatud etendus «Ballett for Life» 19. oktoobril Tallinnas

19. oktoobril etendub Tondiraba Jäähallis maiuspala kõikidele balleti- ja kaasaegse tantsu austajatele - etendus «Ballet for Life», mis teeb kummarduse legendaarsele Freddy Mercuryle ja ansamblile Queen.

«Ballet for Life» pole pelgalt ballett, vaid suurejoonile etendus, mis on tulvil ilutulestikku, eriefekte, silmipimestavat valguslahendust ja vaimustavalt kauneid kostüüme. Maurice Bejarti poolt lavastatud etendus toob lavale Freddy Mercury elu koos kõikide õnnestumiste ja läbikukkumistega. Mercury on etenduses esitatud sümbolina, graatsiline ja intrigeeriv.

Bejart on loonud vapustava kombinatsiooni, mis rabab vaatajaid esimestest sekunditest tõstete, tehniliselt keeruliste kaskaadide, harmoonia ja erootilisusega. Ansambli Queen hitid sobituvad ootamatult hästi Mozarti (kes oli samuti oma aja «rock-staar» ning suri noorelt) teostega. 

Kostüümid pärinevad maailmakuulsalt Itaalia moefirmalt Versace'lt.

«Ballet for life» on puhtaim kunst, mis kahtlemata rõõmustab Bejarti loomingu fänne ja rabab kõiki neid, kes esmakordselt sellise iluga kokku puutuvad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles