Glastonbury muusikafestivali korraldajad tahtsid teha head, nüüd külastajad kannatavad

Elu24
Copy
Glastonbury külastajad, kes vaatamata kuumalainele festivali on nautimas
Glastonbury külastajad, kes vaatamata kuumalainele festivali on nautimas Foto: Scanpix/PA Images

Suurbritannia suurejooneline muusikafestival Glastonbury vaevleb kõrgete temperatuuride ning veepuuduse käes. 4. päeval suleti külastajate jaoks festivalialal duširuumid ja 70 inimest on vajanud meditsiinilist abi, vahendab Daily Mail.  

Lääne-Euroopa kuumalaine ajal toimuv Glastonbury festival kannatab veepuuduse ning kõrgete temperatuuride all. Ilmateate sõnul tõusis festivalialal temperatuur ühel päeval kuni 30 kraadini, mis on antud Suurbritannia piirkonnas selle aasta kõige kuumem päev. 

Sel aastal tahtsid festivali korraldajad teha head keskkonnale ning keelasid festivalialal plastik pudelite kasutuse. Algselt kiidetud otsus on aga nüüd, kõrgete temperatuuride tõttu, tekitanud kuni tunniajased järjekorrad putkades, kus külastajad saavad veevarusid täiendada. 

Külastajad veepudelite täitmiseks järjekorras seismas. 
Külastajad veepudelite täitmiseks järjekorras seismas. Foto: SCANPIX / AFP

Nüüd on festivalalal vee säästmiseks suletud ka duširuumid, kuna külastajad on kasutanud oodatust rohkem vett. Korraldajad palusid duširuumid teadmata ajaks kuumalaine tõttu kinni panna, et festivali veevarud saaksid taastuda.

Duširuumide sõnum külastajatele.
Duširuumide sõnum külastajatele. Foto: SCANPIX/PA Images

Kõrged temperatuurid on lisaks veepuudusele põhjustanud ka mitmeid tervislikke probleeme. Festivali parameedikud pakkusid paari päeva jooksul meditsiinilist abi 70 inimesele, kellel kõigil oli kuumalainest tingitud mured. 

Festivali külastaja sõpra jahutamas.
Festivali külastaja sõpra jahutamas. Foto: SCANPIX / AFP

Glastonbury festival kestab kuni 30. juunini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles