Pääsukeste saaga lõpp: Lasnamäe korterelamu kinnimüüritud avadest leiti elusad linnud

Elu24
Copy
Lasnamäe korterelamu räästaalune, kust kinnimüüritud avade seest leiti elusad linnud
Lasnamäe korterelamu räästaalune, kust kinnimüüritud avade seest leiti elusad linnud Foto: Madis Sinivee/Postimees

Sel nädalal kirjutas Elu24, et Lasnamäe 9-korruselise korterelamu räästa all müüriti kinni pääsukeste pesad. Keskonnainspektsioon käis neljapäeval kohapeal ka asja uurimas ja leidis, et pesi kinni ei müüritud, kuid uurimist jätkati. Laupäeva pärastlõunal leiti päästeoperatsiooni käigus avadest elusad linnud, vahendab Lemmik.

Kolmapäeva õhtul kirjutas murelik Lasnamäe elanik: «Pääsukeste pesaaugud akende kohal müüritakse täna kinni. Üks töömees teeb praegu seda tööd,» ahastas lasnamäelane. Ta lisas, et pääsukesed püüdsid korduvalt tööde käigus pesadesse tagasi lennata, kuid tulutult.

Sotsiaalmeedia postituse peale reageeris Metsloomaühing Facebookis kolmapäeva õhtul kell kaheksa. Pääsupesade kinnimüürimine leidis ilmselt aset sama päeva lõunal ja õhtuks oli sellest teavitatud ka keskonnainspektsiooni.

Neljapäeval kinnitas keskkonnainspektsiooni pressiesindaja Leili Tuul, et inspektorid käisid kohal ja läksid koos ühistu esinaisega ka katusele. Samuti vestlesid nad töömehega, kes oli kontrollinud, et neis õhuavades pesi ei oleks. Mees kinnitas inspektoritele, et avades, mis tema kinni pani linnupesi ei olnud.

Neljpäeva õhtuks saabus keskonnainspektsioonile kaebus ka teiselt selle maja elanikult, kes rääkis samuti pesade kinnimüürimisest. Tuule sõnul uurivad nad lugu edasi ja kõige äärmuslikuma variandina tuleb avad uuesti lahti teha.

Eile selgus ka esialgse Metsloomaühing Facebookis jagatud postituse autor, kelleks oli Harri Kingo. Esialgse otsuse peale, mille kohaselt linnupesade kinnimüürimist ei toimunud, hakati endist teleajakirjanikku valetajaks tembeldama.

Harri otsustas need jutud kiiresti ümber lükata ja tegi eile Facebooki postituse, kus juhtumi asjaolusid selgitas.

«Ei, ma ei valetanud. Ei, ma pole valetaja. Kõik just nii oligi – pääsukeste pesad müüriti otse mu silme ees kinni. Ma isegi rääkisin töömehega, kes seda tööd mu silme ees tegi,» kirjutas Kingo. Ta lisas, et «nendesse orvadesse olid pääsukesed teinud kevadel saabudes oma pesad» ja jäi oma öeldule kindlaks.

Lemmik teatel käisid inspektorid reede hommikul uuesti kohapeal, võtsid tunnistajalt ütlused ning alustasid tema ütluste põhjal väärteomenetlust. Lasnamäe korterühistul paluti avada kinni pandud avada.

Korteriühistul pöördus Päästeameti poole, kes läksid täna korterelamu kinni pandud tuulutusavasid avama. Esimestest lahti tehtud avadest leiti kaks elusat piiritajat!

See kinnitab pesade ning lindude olemasolu tuulutusavades ja seega avatakse kõik tuulutusavad, teatab Lemmik

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles