Tallinna pitsarestoran vastab klientide kriitikale vürtsika huumoriga (6)

Elu24
Copy
Best pizza buffet Gonsiori tänaval.
Best pizza buffet Gonsiori tänaval. Foto: Joakim Klementi/Postimees/Scanpix

Tallinnas Gonsiori tänaval asuvas pitsarestoranis Best pizza buffet polda ilmselt kuuldud ütlust, et klient on kuningas, sest söögikoht vastab virisejatele teravate mürginooltega.

Gonsiori tänava pitsarestorani kohta on Google'i arvustuste portaalis pea 300 arvustust. Söögikoha keskmine hinne on viie palli süsteemis 3,4, mis tähendab, et negatiivset tagasisidet on üksjagu. Best pizza restoran on võtnud nõuks kriitikale teravalt vastata.

Kuna tegemist on «söö nii palju, kui jaksad» tüüpi kohaga, on peamiselt küsimusi tekitanud see, et toitu võib juurde võtta ainult kahe tunni vältel. «Võiks olla rohkem infot kodulehel, pole näinud kusagil, et maksimaalne söömisaeg on 2 tundi, teenindaja loeb suutäisi,» kritiseeris üks.

Best pizza buffet ei jäänud loomulikult vastust võlgu. «Meil veedetud mitme tunni vältel nautisite koos enda seltskonnaga väga mõnusalt ja suurtes kogustes toitu, seega jääb arusaamatuks teie probleemi olemus: kas kõht jäi tühjaks või tahtsite lihtsalt nii lõuna- kui õhtusööki ja sinna lõputult karastusjooke vahepeal saada 9,90 € eest?» kirjutati kliendile.

Pitsakoht Best pizza buffet Gonsiori tänaval.
Pitsakoht Best pizza buffet Gonsiori tänaval. Foto: Joakim Klementi/Postimees/Scanpix

Ka teisele samal teemal tehtud kommentaarile vastas söögikoht mürgiselt. «Suurele enamusele seda (ajapiirangut - toim) ei olegi vaja välja kuulutada, sest enamus klientidest sööb kõhu täis ja liigub enda edasiste toimetuste juurde. Paraku on aga meil ka selliseid kliente, kes arvavad, et summa sisse mahub terve päeva toitlustamine, et kui mitu-mitu tundi istuda, siis vaikselt läheb taas kõht tühjemaks ja saab ühe toidukorra sama raha eest veel.»

Ühele kliendile olevat vastav märkus tehtud alles peale seda, kui ta oli toidukohas istunud juba viis tundi.

«Restorani sisenedes hakkas teie perepea kohe virisema, et nii palju keegi teist süüa ei taha.»

Üks värvikamaid näiteid on sõnavahetus kolme lapse emaga, kes teeninduses pettus. «Kassas selgus, et lapsele peab ostma 4 € eest pääsme, mis on pool täiskasvanu hinnast. Kui mees avaldas arvamust, et laps on väike ja antud hind kallis, siis öeldi ülbelt, et mingu me teise kohta siis,» kirjutas klient.

Söögikoht muidugi kliendi kirjeldusega nõusse ei jäänud. «Restorani sisenedes hakkas teie perepea kohe virisema, et nii palju keegi teist süüa ei taha, kuigi siis üks vanematest lastest ütles vastu, et tema küll soovib. Meil tekkis küsimus, miks tulla «söö palju jaksad» buffet-restorani, kui süüa ei taha keegi,» vastas Best pizza buffet.

Best pizza buffet ei jää kriitikale kunagi vastust võlgu.
Best pizza buffet ei jää kriitikale kunagi vastust võlgu. Foto: Kuvatõmmis Google'i arvustustest

Teeninduse kvaliteedi ja väikse toiduvaliku üle nurisenud välismaalane pandi Google'i arvustuste portaalis samuti paika. «Teie lapsed panid oma räpased jalanõud meie diivanile, kas te arvate, et see oli teie poolt viisakas käitumine?» vastas buffet.

«Te hakkasite draamatsema ja see on teie enda süü.»

Soomlane Sanna kritiseeris, et tema 10-aastase lapse eest küsiti täiskasvanu hinda, ehkki pidanuks söögi saama lapse hinnaga. «Kas te tõesti arvate, et kõik teenindajad peaksid täpselt teadma teie lapse vanust?» küsis pitsakoht vastu. «Me parandasime hinna ära, kui vanuse teada saime, nii et milles probleem seisneb? Te hakkasite draamatsema ja see on teie enda süü.»

Pahameelt avaldas teinegi soomlane, kellele külmaks läinud toidu eest raha tagasi ei makstud. «Kui olete juba lõpetanud terve taldrikutäie söögi söömise, pole mõistlik raha tagasi küsida. Täitsite taldriku mitme kihi söögiga, nii et alumised kihid läksid selle aja peale külmaks, kui nendeni jõudsite,» selgitas pitsakoht olukorda.

Valik pitsasid. Pilt on illustreeriv.
Valik pitsasid. Pilt on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter/Virumaa Teataja/Scanpix

Järgmine kaebas, et teda ei tervitatud söögikohta saabudes, kritiseeris spagettide sees olnud kana ja nimetas söödud pitsat halvimaks, mida ta kunagi proovinud on.

«Kui te meid külastasite, nägite ise ka välja, nagu oleksite just voodist tõusnud ja polnud ilmselt isegi oma pikki juukseid kamminud.»

Pitsa-buffet vastas: «Meil pole tõesti inimest ukse peal seismas ja kliente tervitamas, aga see on buffet, mitte mõni uhke restoran. Pean tõdema, et kui te meid külastasite, nägite ise ka välja, nagu oleksite just voodist tõusnud ja polnud ilmselt isegi oma pikki juukseid kamminud, nii et te polnud ise ka uhkesse restorani minekuks valmis, aga me teame, et hommikud võivad olla keerulised.»

Söögikoht lisas, et spagettide sees isegi pole kana ning uuris, miks võttis klient juurde teise, kolmanda ja isegi neljanda portsu, kui talle söök üldse ei maitsenud.

Pitsarestorani esindaja: teeninduses ei pea klientide ees ainult vabandama

Best pizza buffet esindaja Tiia Schapel ütles Elu24-le, et iga kommentaari taga on koha peal toimunud kliendisuhtlus ja klientide käitumine. «Kliendid paraku jagunevad kahte leeri: on väga toredad ja meeldivad kliendid ning siis natukene teistsugune inimeste grupp,» selgitas Schapel.

Schapeli sõnul kajastavad kliendid olukordi sageli väga ühepoolselt, mistõttu on vaja, et teine osapool terve loo räägiks. «Kindlasti ei ole me seda meelt, et kui klient on väga ebaviisakalt või isegi absurdselt käitunud, peaksime teeninduses ainult vabandama ja mitte reageerima,» ütles pitsakoha esindaja.

Schapel loodab, et kui klientidele vastata, kajastavad nad edaspidi hinnanguid andes olukordi adekvaatsemalt. «Sel põhjusel teravamalt vastamegi, sest tänasel online-ajastul on klientidel suur komme kas restoranist või siis mõnest teisest teenindusasutusest lahkudes lihtsalt hinnanguid ja arvustusi lisada, samas kaitsta ennast see asutus ju ei saa.»

Pitsarestorani esindaja nentis, et ideaalis võiksid sellised olukorrad laheneda näost näkku, ent see pole paraku alati võimalik. «Vahel klient koha peal veidi bravuuritseb, siis jälle tundub, et olukord on lahenenud, kuid ikka tuleb hiljem hoopis muu nurga alt kommentaar koos negatiivse hinnanguga,» rääkis Schapel.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles