Video: Bahamal hukkus kolme hai rünnakus noor ameeriklanna

Inna-Katrin Hein
Copy
Jordan Lindsey
Jordan Lindsey Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Atlandi ookeanis Bahama saarestikus toruujunud (snorgeldanud) noor ameeriklanna kaotas teda rünnanud kolme hai tõttu elu.

Californiast Torrance’ist pärit 21-aastase üliõpilase Jordan Lindsey vanemad vaatasid 26. juunil abitult paadist, kuidas nende tütar Rose’i saare juures oma elu eest võitles, kuid ei saanud suurte röövkalade vastu, teatab dailymail.co.uk.

Hai. Pilt on illustreeriv
Hai. Pilt on illustreeriv Foto: STEVE MARCUS / AP/Scanpix

Appi tõtanud vetelpäästjad tõid raskelt vigastatud naise veest välja ja ta viidi Nassau haiglasse, kuid ta vigastused olid väga rasked ja ta elu ei suudetud päästa.

Arstide sõnul rebisid haid Lindseylt parema käe otsast ja tekitasid ta kehale veel mitmeid surmavaid vigastusi.  

Vanemate sõnul olid nad saarestikus paadiekskursioonil, kus avanes võimalus minna toruujuma ning nende tütar läkski pärastlõunal, et näha Bahama kuulsaid ujuvaid sigasid.

Vanemad jätkasid, et paadis olnud, kaasa arvatud nemad, märkasid haisid ja üritasid Jordanile märku anda, kuid ta ei näinud neid.

Lindsey, kes õppis Loyola Marymounti ülikoolis keskkonnateadusi, on üle kümne aasta esimene Bahama haiohver.

Jordan Lindsey
Jordan Lindsey Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Bahama saareriigi politsei kinnitas USAst pärit turisti Jordan Lindsey surma.

«Kinnitame, et USA kodanikust turist hukkus 26. juunil haide tekitatud raskete vigastuste tõttu. 21-aastase Jordan Lindsey surnukehale tehakse lahkamine. Hiljem saadab Nassaus asuv USA saatkond ta Californiasse, et pere saaks matused korraldada,» teatas politseijuht Paul Rolle.

Isa Michael Lindsey sõnul oli kohutav vaadata, kuidas tütar ootamatult elu kaotas ning kogu pere leinab teda.

Jordan Lindsey õde Madison käivitas leheküljel GoFundMe korjanduse, et katta õe transpordi- ja matmiskulusid. Eesmärgiks on koguda 25 000 dollarit (22 250 eurot).

Bahama saareriik, kuhu kuulub 700 korallsaart ja üle 2000 korallrahu, asub USA Florida poolsaarest kagus ja Kuuba saarest põhjas. 

Rose Island on umbes 18 kilomeetri pikkune asustamata saar, mis asub Bahama pealinna Nassau lähedal ja on turistide seas populaarne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles