Vaata, kui palju maksavad need Eesti meesartistid tänapäeva muusikaturul (2)

Vahur Joa
, Reporter
Copy
Pühajärve jaanipidu 2019. nublu ja Karl-Erik Taukar.
Pühajärve jaanipidu 2019. nublu ja Karl-Erik Taukar. Foto: Martin Dremljuga

Muusiku põli on habras ja kuigi paljud tahavad muusikas läbi lüüa, siis õnnestub see vähestel. Et leib lauale saada peavad muusikud pidevalt esinemas käima, sest see ongi nende töö. Edukamad saavad küsida rohkem raha, vähem edukamad vähem. Aga kõige tähtsam on muusika.

Järgnev nimekiri on koostatud suuresti Artist3 lehel olevates andmetest, aga ka otse artistide esindajatega ning neid esindavate agentuuridega suheldes. Nimekirja koostamisel on arvestatud tunniajast esinemist, aga mõne artisti puhul see varieerub. Sellegi poolest on nende hindade abil võimalik näha artisti hinnaklassi.

Kuigi Eesti muusikamaastikul on artiste rohkem, siis siin on arvestatud mugavusvalimit ehk neid, kelle kohta on kergem andmeid leida (Artist3 ja tuntumad muusikud, keda seal pole). Lisaks on välja jäetud kõik muusikud, kelle hind on alla 300 euro.

Vaata artiste ja nende hindu ning otsusta, kas ja kelle sina endale esinema kutsuksid.

nublu 5000 €

Tallinnast pärit räppar, kes tõusis eelmisel aastal Eesti muusikamaailma tippu, ning on tõusnud kiiresti Eesti kõige kallimaks artistiks.

Pühajärve jaanituli 2019. nublu.
Pühajärve jaanituli 2019. nublu. Foto: Martin Dremljuga

Arop 2630 €

Uku Arop tuntakse ka lavanimega Arop. 2013 komeedina lavadele kihutanud räppar on Eesti üks hinnatumaid ja parimaid MC«sid Eestis läbi aegade.

Arop on Rakveres.
Arop on Rakveres. Foto: Harry Tiits

Jüri Pootsmann 2300 €

Jüri Pootsmann on Eesti üks paljulubavamaid muusikalisi talente, kes tõusis särava tähena muusikaorbiiti, võites talendisaate «Eesti Otsib Superstaari» 6. hooaja ning sõlmis lepingu plaadifirmaga Universal Music Baltics. 

Jüri Pootsmanniga.
Jüri Pootsmanniga. Foto: Eero Vabamaegi/Postimees /

Uudo Sepp 1750 €

Uudo Sepp on laulja ja laulukirjutaja Saaremaalt. Uudo tõusis komeedina Eesti muusikamaastikule võites 2018. aastal saate «Eesti otsib superstaari». Akustilises setis pakub ta mõnusat romanssi ja ka iseäralikku improvisatsiooni, kus laulab sellest, mida näeb ja vahel ka sellest, millest soovitakse. Näiteks improviseerib sünnipäeva laule või siis laulab hetkedest, mis on meelierutavad.

Uudo Sepp
Uudo Sepp Foto: Saarte Hääl

Beebilõust 1750 €

Beebilõust on Eesti üks hinnatuim ning skandaalseim luuletaja ja räppar, kes ei vaja pikemat tutvustust.

Pühajärve jaanipidu 2019. Beebilõust ehk Andrus Elbing.
Pühajärve jaanipidu 2019. Beebilõust ehk Andrus Elbing. Foto: Martin Dremljuga

Kenneth Rüütli 1200 €

Kenneth Rüütli (tuntud ka kui Kenito või Kenny) on Eesti räppar, muusikaprodutsent ja laulukirjutaja. Kenneth on ansambli Põhja-Tallinn liige ja ta on teinud koostööd paljude Eesti muusikutega.

Bad Art 1200 €

See on Tallinnas tegutsev räppar Bad Art ja laineid lööb tema album «Pealik». Kauamängiv on uue tulijana albumitabelis kohal kolm. «Pealikust» ettepoole jäävad vaid kaks vägevat, pikalt kahekesi tabelit juhtinud plaadid Arianda Grandelt ja Billie Eilishilt. Eesti lugude tabelisse on Bad Arti albumilt lennanud seitse lugu (kokku on lugusid plaadil 13).

Jüri Homenja 970 €

Jüri Homenja on tuntud eesti artist, kes on mänginud üle eesti sünnipäevadel, pulmades, festivalidel ja erinevatel muudel üritustel. Artisti tuntumad lood on «Minu elu», «Klaver», «Marylin», «Las lendab aeg». 

DJ Andres Puusepp 1027,5 €

Eesti Nr.1 Dj aastatel 2017 ja 2018.

Jaan Sööt 970 €

Jaan Sööt on Jäääär solist ja esitlusele tulevad Jaani parimad akustilised muusikapalad.

Margus Vaher 855 €

Margus Vaher on tuntud Eesti laulja, kes on võitnud «Kaks takti ette saate» ja tegelenud professionaalse muusikuna üle kümne aasta. Selle aja jooksul on ta andnud üle 900 kontserdi erinevates koosseisudes.

Margus Vaher.
Margus Vaher. Foto: Saarte Hääl

Erkki Sarapuu 797,5 €

Üle 20ne aasta kogemust Eesti ja rahvusvahelises meelelahutuses. DJ, õhtujuht, projektijuht.

Artjom Savitski 740 €

Artjom Savitski on Eesti meeslaulja, kelle tuntus sai tuule tiibadesse teise kohaga «Eesti otsib superstaari» neljanda hooaja saates 2011. aastal. Praeguseks on artistil väljas arvukalt soolosingleid ja ka album «Valin ise oma tee». 

DJ Ahto Kalda 740 €

DJ/Õhtujuht aastast 1994. Mitmete ööklubide ning festivalide eestvedaja.

Meisterjaani 740 €

Meisterjaan loob hüpnootilisi helimaastike, viib kuulajad transsi ja paneb nad tantsima, kasutades selleks parmupille, oma häält, looperit, sünte, sekventsereid, helieffekte ja kitarri.

Meisterjaani.
Meisterjaani. Foto: Marianne Loorents/Virumaa Teataja

Carlos Ukareda 740 €

Carlos Ukareda on tuntud telesaatest «Eesti Otsib Superstaari», kus saavutas kuuenda koha. Repertuaar sisaldab nii kavereid kui ka enda lugusid.

Andres Aljaste 740 €

Veteran Power Hit Radio DJ kes on mängitud kõikidel areenidel ja klubides üle Eesti. Lisaks ka muusikaprodutsent, kes segab muusikat ja toodab ka originaalset muusikat.

Extends 740 €

Tegu on elektroonilise muusika projektiga Eestist. Teda hakkas elektrooniline muusika huvitama juba noores eas. Tal on SoundCloudis miljoneid kuulamisi.

Erik T 694 €

«Mixid muusikaeelistustest on leitavad minu Soundcloudist.»

Brandlo 625 €

EESTI #6 DJ TOP 100.

DJ Märt Rannamäe 625 €

Legendaarne diskor, kes esimest korda haaras raadiomikrofoni 1991 aastal. 1993 aastal oli ta Raadio 2 üks armastatumaid ja populaarsemaid saatejuhte. Tema juhitud tervitustesaade oli üheksakümnendate keskel Eesti raadiomaastiku kuulatavaim saade. 90ndatel ei möödunud ainsatki nädalavahetust, kus teda riigi populaarsemates ja vähem populaarsemates tantsukohtades näha ja kuulda poleks olnud.

ROM 625 €

Sateadküllkesseeon.

Elektri Leo 625 €

Elektrik Leo on ühe /kahemehebänd (vastavalt olukorrale) esineme juba 1996 aastast, esitame kõiki žanre, nagu öeldakse «polkast rokini».

Eutanaasia 625 €

«Noor upcoming SoundCloud räppar. Olnud palju kordi lavadel ning neid retsinud. Minule kuuluvad hittlood nagu «Lauaviin», «Sinuga» ning «47». Minu muusikat leiab igalt digitaalselt muusikaplatvormilt ning SoundCloudist.»

Lembit Tolga 625 €

Klassikalise laulukoolituse saanud laulja laulab eesti seltskonnalaule, evergreene eri keeltes, itaalia serenaade, vene romansse, kerget klassikat ja ooperiaariaid. Saadab end akustilisel kitarril, fonogrammiga või esineb koos ansambliga. Tundelooja, seltskonnahing.

Peeter Rebane 625 €

«Lahe on teha muusikat headele inimestele, parimaid efekte kasutades võluda kitarrist välja helisid, unelmaistest soundiväljadest süngeimate biitideni, mängida ja luupida nagu poleks homset!» 

Laulukirjutaja ja produtsent, ansambel Dagö asutajaliige ja kitarrist, mänginud koos mitmete toredate inimeste ja suurepäraste muusikutega nagu Maarja, Koit Toome, Lauri Saatpalu, Tiit Kikas, Triinu Taul, Raivo Tafenau ja paljud veel.

VDj Martineero 602 €

Üritusi korraldades, pakun alati klientidele välja kõige paremad ja komplektsemad lahendused. Meelelahutust on kõikidele inimestele rohkem või vähem vaja. Iga sündmus on erinev, olgu pulmad, sünnipäevad, suvepäevad või kokkutulekud.Aktiivne õhtujuht, meeleolukas videodiskor, korralik valgus- ja helitehnika on heaks peoks alati vajalikud. Suhtleme ja leian alati Teie jaoks sobivaimad lahendused!

DJ Cristo Rääbis 567,5 €

Cristo Rääbis on Tartust pärit DJ, keda võib peamiselt kohata Tartu Vabank klubi DJ-puldi taga. Mängin peamiselt parimat Eesti 80/90-date muusikat ja tänapäevaseid klubihitte.

Seadusekuulekus 567,5 €

«Mu nimi on Seadus, sitta kanti pohhui mis sa tead must. Igaüks me kujundame ise oma reaalsust.»

Kristo Kiisk 567,5 €

Üle 16 aasta kogemust Eesti meelelahutuses. DJ.

Rändaja 567,5 €

Indrek Tammoja on muusik ja helilooja, kes loob helgeid ja ka sügavaid helilisi seoseid nii autorilaulu, maailmamuusika, pärimuse ja rock popi vallast. Rändaja muusikalist rännakut võib kirjeldada kui rituaali, mis kõnetab vajalikul ajahetkel seda isiklikku maailmajagu, mida mööda kuulaja parasjagu astub. Rändaja loob ajatut emakeelset seisundimuusikat, mis lubab mõttest ja reaalsusest lahti lasta. Rändaja muusikas on säilinud Eesti ürgsest pärimuskultuurist pärit loits ja rituaal, mis on kohandatud tänapäevasele helikeelele ja on omakorda selgelt mõistetav kaasaegsele kuulajale. Lihtsad ja tihti kordustele üles ehitatud viisid loovad mõnusa atmosfääri ühtelaulmiseks, emakeelsed sõnaread pakuvad aga äratundmisi ja meelelisi taipamisi.

DJ Sigmar Muuga 510 €

«Kogenud ja spetsialiseerunud ürituste diskor (juubelid, pulmad, firmapeod). Mängin uut ja vana, eesti muusikat ja kõike mis vastava peoseltskonna käima tõmbab. Meeldib teha pidusid viisakalt ja korrektselt. St ma pole kõrtsis üles kasvanud diskor. Muusika: teada-tuntud retro, 70-90ndate disko, 00ndad, eesti muusika paremik, moodne klubi- ja popmuusika, uuem ja vanem hip-hop, parimad rokkhitid.»

Paul Neitsov 510 €

Paul Neitsov on Eesti üks hinnatumaid akustilise kitarri mängijaid. Esinenud rohkem kui viieteistkümnes riigis ja olnud kitarrimängu superstaari Tommy Emmanueli soojendusartist Tallinnas aastal 2017. Mees on lavapartner mitmetele armastatud Eesti muusikutele kuid kõige meelsamini esineb Neitsov üksi oma kitarriga. Esinemistel mängib Neitsov oma lemmikpalu maailmaklassikast ja sekka ka mõned enda kirjutatud kitarrilood. Mõned lood Pauli repertuaarist: «Nothing else matters», «Mamma mia», «Wind of change», «With or without you». 

Kitarrist Paul Neitsov.
Kitarrist Paul Neitsov. Foto: Sille Annuk

Hannes Võrno iseloomustab Paul Neitsovit : «Paul on kitarriga Eduard Wiiralt. Kui talle ligemale ei astu ja väga tähelepanelikult ei vaata, jääb nägemata see, mille Looja annab muusikule. Neitsov on Eesti Paganini kitarril ja võiks õpetada ka Francis Goyale, kuidas Valgret tuleb mängida.»

Kandlemees Sander 441 €

Valik pooletunnisest kandlemuusika kontserdist kuni 3-4 tunnise kandlega tantsumuusikani koos laulu, bassi ja rütmiga! Kandlemees Sander (Sander Karu) on Eesti kandlemängija (poolkromaatiline kannel) ja rahvamuusik, kelle laulud ja kandlemuusika sobivad hästi nii kuulamiseks, tantsimiseks kui ka kaasalaulmiseks. Tema rikkalik repertuaar ulatub pärimusmuusikast kuni nüüdisaegse tantsumuusikani.

DJ Masso 395 €

«Olen tegelend 2 aastat juba muusikaga. Kõik tehnika endal olemas. Kaasa tuleb ka video operaator kes teeb video võtted ja saad ka endale kõik.»

Tõnu Timm 395 €

Tõnu «Tõun» Timm on enim tuntud ans. Jääääre laulva kitarristina, ent on esinenud ja salvestanud kümnete Eesti muusikutega (Jaanus Nõgisto, Bonzo, Ilona Aasvere, Kate, Peep Pihlak, Riho Sibul, Revals, Kukerpillid...). World-music raadio DJ-na on teinud asutustele etnoreive/discosid.

DJ Heiki 395 €

Meelelahutuslik Show artist kelle peamine muusika stiil on Eesti keelne tantsumuusika Võimalik ka kutsuda peole Dj-na, jõuluvana ja õhtujuhina.

Keven K 395 €

EESTI NR. #1 DJ | MOJO LOUNGE VILNIUS/KAUNAS RESIDENT DJ | ESINENUD KOOS MAAILMAKUULSATE ARTISTIDEGA NAGU: Sander Van Doorn, Firebeatz, Oliver Heldens, Cedric Gervais, TJR, W&W, Showtek, Third Party, Dubvision, D.O.D, Sam Feldt, Sikdope, Netsky, Mr. Belt & Wezol, Riton, Watermät, Brooks, Michael Woods, Madison Mars, Sidney Samson, Sick Individuals, Michael Calfan, Bassjackers, Pep & Rash, Jordy Dazz, Congorock, Rudimental, Matoma, Tungevaag & Raaban, Swanky Tunes, Alex Morph, Judge Jules, Aly & Fila, The Cube Guys, Syn Cole, Nakadia, David Penn, ATFC, Sandy Rivera, Alex Mattson, Funk D, Juan Diaz etc.

Nooryuki 395 €

Noor tõusev artist Eestis. Kes kogub tuntust soundcloudis. Paljud nimetavad Nooryukid soundcloud räppariks kuid artist ise ei liigitaks end sinna alla.»ma ei ole nö räppar, ma olen artist kes teeb seinast seina muusikat. Biitidena kasutab ta küll hip hopi stiilis kuid tema muusikas on kuulda nii laulmist kui ka räppimist.

Lauri Lehtsaar 395 €

Lauri on mitmekülgne klahvpillimängija, kes suudab luua õige meeleolu just teie üritusele. Lisaks teeb Lauri koostööd erinevate lauljatega ning esineb ka erinevate ansamblite koosseisudes.

Clark Knight 395 €

Muusika produtsent/DJ. Muusika mängimisega olen vahelduva eduga tegelenud juba aastast 2012. Olen mänginud nii klubiüritustel kui ka Välisüritustel. Mängin head muusikat mis paneb puusad liikuma. Muusikat mida mängin saab lähipäevil kuulata Promomixis, allpool olevas MEEDIAS. Muusika mida mängin on huvitav, mashupid, editid jne on 100% settides olemas. Kuulaja saab kindlasti kuulda midagi huvitavat ja uut. Muusika valikul mida settides mängin ei oma tähtsust Aasta ega žanr, lugu peab olema lihtsalt hea. Üld žanrid on Progressive House, Future House, BIGROOM, House, Future Bounce, Trap.

Jax Moody 395 €

DJ ja produtsent.

Silver Michelson 343,25 €

«Eestikeelne tantsumuusika igale peole ja igale maitsele. Olen kirjutanud sõnad üle 70-le laulule.»

Andy Cane 337,5 €

Eesti #9 DJ 2017, Arop DJ & Ou Snap Family Resident DJ.

Raul Vester 337,5 €

«Olen aegade jooksul kaasa teinud erinevates ansamblites ning muusikalistes kooslustes. Tänu aastatepikkusele lavalisele kogemusele on minu repertuaari valik laialdane. Viljelen mõnusat eestikeelset tantsulist muusikat igas vanuses tantsuhuvilistele – muusikavaliku hulgas on nii kauneid aeglaseid valsse kui ka tempokate rütmidega lugusid.»

Elemental Brothers 337,5 €

DUO vendadest

DJ Ed 337,5 €

Diskorina aktiivne aastast 2015.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles