Reket purjus peaga sõitmisest: pudel õlut ja autoga poodi? Nõnda surm majja toodi

Elu24
Copy
Reket Park Lounge-is
Reket Park Lounge-is Foto: Ardo Kaljuvee

Muusik Reket osaleb Maanteeameti reklaamis, kus räägib joogise peaga sõitmise ohtlikusest. Kuigi see info peaks kõikidele juba teada olema, siis on purjus peaga sõitmise numbrid rasked vähenema.

Reket ehk Tom-Olaf Urb osales Maanteeameti reklaamis, et võidelda purjus juhtimise vastu. Reket loeb reklaamis talle omapäraselt salmiridu, et taaskord tuua inimesteni purjus peaga sõitmise kahjulikkus. Ta teeb seda romulas, kõndides katkiste autode vahel, mis esindavad avariis osalenud sõidukeid.

«Mõned asjad ei sobi omavahel. Ma ei pea silmas pitsat ja ananassi - see on maitse asi-, vaid alkoholi ja mootorsõidukeid. Pudel õlut ja autoga poodi? Nõnda surm majja toodi. Vaata, üks klaasi veini juba tekitab joobe. Kas siis toidu kõrvale klaasike või sauna ees toober. Mistahes kogusest kainenemist pole võimalik kiirendada. Ja kui autos juht on joonud, targem on minna jala. Raske liiklusõnnestus ei ole ju juhus. Alkohol püsib veres palju kauem kui arvad - ta toime on tõhus. Seega juues ära mõtteid sõitmisest isegi hellita. Ja kui peadki sõitma. Joo promillita.»

Selle järel ilmub ekraanile tekst, mis teatab, et aastas saab üle 200 inimese purjus peaga sõites või surma.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles