Eksklusiivsed kaadrid: Eesti fotograaf sai loa pildistada Tapal teenivate NATO sõdurite argielu (1)

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy

Eesti fotograaf Evelyn Kungla lubati üheks päevaks Tapal asuvasse sõjaväelinnakusse, et jäädvustada Eestis elavate ja töötavate NATO sõdurite igapäevaelu.

«23.05 on mu üks elu meeldejäävamaid päevi!,» räägib fotograaf Evelyn Kungla, kes veetis päeva Eestis teenivate NATO sõduritega, et jäädvustada nende argielu ja tööd. 

Naisele tundus, et on sattunud kui sõjafilmi! «Laagriplatsil oldi juba seitse päeva kaevikuid kaevatud. Mehed olid tõesti hea tööga hakkama saanud ja poleks öelnud, et selline tulemus on saavutatud vaid seitsme päevaga - puud langetatud, teed sisse rajatud, kaevikud valmis, lõkkekohad jne,» kirjeldab ta avanenud pilti sõjaväebaasis. 

«Kindlasti ei tasuks unustada, et Tapal teenivad liitlasväelased teevad lihtsalt oma tööd ja on väljaspool seda täiesti tavalised inimesed,» täpsustab Kungla ja lisab, et sõdurid soovivad kohaliku rahvaga rohkem suhelda ja oma tööd tutvustada.

Näiteks pakutakse abikäsi orbude ja loomade varjupaikades, kohaliku rahvaga suheldakse spordivõistlustel, linnapäevadel jne.

Harrastusfotograaf kiidab sõdureid ja vastuvõttu. «Kogemus oli tõesti vägev ja eriline. Nad kõik olid väga sõbralikud ja koostööaltid,» kirjeldab Kungla baasis kohatud peamiselt briti ja prantsuse sõjaväelasi. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles