Hoiatus!

Järgnevad kujutised võivad olla häiriva sisuga. Kas soovid jätkata?
Jah Ei

Galerii ja video: eestlane võitis Soomes toimunud alastimaratoni ja plaanib Guinnessi rekordit! (8)

Kertu Jukkum
, Meelelahutusportaalide juht
Copy

Soomes taas toimunud alastimaratoni võitis eestlane - Andres Jakovlev, kes läbis 42 kilomeetrit ajaga 3.54! See on teine kord, mil alastijooksul on avatud maratoni distants, ka esimesel korral tõi võidu koju eestlane. 

Alastijooks Nakukymppi toimus Soomes Padasjokil juba 16ndat korda. Maratoni distantsist võttis sel aastal osa viis inimest, samas kui põhidistantsi ehk kümmet kilomeetrit oli läbimas üle 120 inimese. Iseäranis populaarne on üritus pealtvaatajate seas, keda on raja ääres võistlejatele kaasa elamas mitu korda enam, kui jooksjaid endeid. 

42 kilomeetrise maratoni võitis sel aastal eestlane Andres Jakovlev, kelle jaoks oli tegemist kümnenda maratoniga. «Mõtlesin, et võiks juubelijooksuks midagi erilist ette võtta ja nii me sõbraga koos läksime,» räägib alastimaratoni võitja Elu24le antud videointervjuus. 

Termomeetrinäit näitas võistluspäeva hommikul kõigest 16 soojakraadi, kuid see ei takistanud inimesi end paljaks koorimast. «Olime kaks tundi varem kohal ja seal oli üks mees juba alasti istumas ning tunde enne ootamas. Need olidki kummalised hetked, et oled juba alasti, aga jooks veel ei käi,» kirjeldab Andres. Tema sõnul oli alasti joostes Antiik-Kreekalik tunne. «Saunakultuur on tugev nii Soomes kui Eestis ja kui me oleme alasti segasaunas, siis miks ei võiks me olla alasti jooksurajal,» küsib Andres. 

«Alastijooksul osaleb nudiste, naturaliste ja neidki, kes soovivad kompleksidest üle saada,» nendib alastijooksja jooksuseltskonda kirjeldades. Tema sõnul kohtab ka palju neid, kes on kaotanud kihlveo või saanud poismeestepeoks ülesande. 

Igal juhul tunnistab mees, et alasti on paremgi joosta, kui riides ja kuigi mehel puudub veel plaan, kus ja milline maraton joosta järgmiseks, ei välista ta ka Guinessi rekordite raamatusse püüdlemist kui kiireim alastijooksja. «Miks mitte juba tuleval aastal?,» nendib värske alastimaratoni võitja.

Esimene alastimaraton toimus Padasjokil 2017ndal aastal, mil selle võitis eestlane Janek Oblikas. 

Andres Jakovlevi alastimaratoni kogemusest saad lugeda lähemalt tema blogist, mis asub siin: https://ande.kruvikeeraja.ee/2019/06/19/kumnes-maraton-alasti-maailmameistriks.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles