Koidula-kool näitab oskusi saates KeeleVägi

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Koidula gümnaasiumit esindasid KeeleVäes Argo Leht, Timo Mitt ja Priit Lätt.
Pärnu Koidula gümnaasiumit esindasid KeeleVäes Argo Leht, Timo Mitt ja Priit Lätt. Foto: ERR

Laupäeval, 10. jaanuaril kell 18 näeb ETV ekraanil uut telemängu KeeleVägi, milles osaleb ka Koidula gümnaasiumi võistkond koosseisus Argo Leht, Timo Mitt ja Priit Lätt.

Saate internetiportaali kohaselt on tegu lavastusliku telemänguga, milles pannakse proovile koolinoorte lugemus, keelevaist ja loogiliste seoste leidmise oskus. Kümneosaline saatesari on eetris laupäeviti kell 18.

„Ma ei oska rohkem ütelda, kui vaid seda, et meie kolm poisi seal tõesti võistlesid, ma tean et nad kusagile jõudsid ja see on ka kõik," tõdes Koidula-kooli õppealajuhataja Maia Erm. „Poisid pole midagi rääkinud, sest kui nad midagi saate kohta poetavad, siis on trahv lobisemise eest nii suur, et neil kuluks suurem osa nende tulevasest elust selle tasateenimisele."

Kas ka teised Pärnu ja Pärnumaa koolid KeeleVäkke pürgisid, ei osanud Erm ütelda. Ta märkis vaid muigamisi: „See on nii omapärane mäng, et selle kohta ei tea esialgu kohe mitte midagi."

Saate internetiportaali ja ERR pressiteate järgi valiti koolide esindused saatesse kirjatööde põhjal, mille teemaks oli „Raamat - vanamoodne mõnuaine".
Mängust osavõtule pretendeerisid 37 kooli võistkonnad, Pärnumaalt veel Pärnu-Jaagupi gümnaasium ja Raeküla Gümnaasium.

Kandidaatidest jäid sõelale 14: Tallinna Kristiine Gümnaasium, Põlva Ühisgümnaasium, Alatskivi keskkool, Kadrina keskkool, Tallinna 21. kool, Kuressaare gümnaasium, Koidula-kool, Hugo Treffneri gümnaasium, EBSi gümnaasium, Nõo reaalgümnaasium, Viljandi Paalalinna gümnaasium, E. Vilde nimeline Juuru gümnaasium, Võru Kreutzwaldi gümnaasium ja Tallinna 37. keskkool.

Telemängu väljamõtlejad ja produtsendid on Eesti Draamateatri näitlejad Mait Malmsten ja Anti Reinthal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles