Räppar nublul jäi ülikool lõpetamata (4)

Elu24
Copy
Räppar nublu esines Kalana saundil, 2018.
Räppar nublu esines Kalana saundil, 2018. Foto: Artur Laugamets/Simmo Saska

Räppar nublu pidanuks teisipäeval lõpetama Tartu ülikooli ajakirjanduse ja kommunikatsiooni eriala. Lõpetajate nimekirjas tuntud muusikut aga polnud.

2016. aastal Tartu ülikoolis ajakirjanduse ja kommunikatsiooni erialal õpinguid alustanud 22-aastane räppar pidanuks teisipäeval kätte saama bakalaureusekraadi. Lõpetajate seas nublut aga polnud ning tema nime aktusel välja ei hõigatud.

Esmakursuslasena viis nublu koos kursusekaaslastega läbi uurimuse teemal «Sooline lõhe Eesti Ekspressi persoonilugudes» ning pälvis selle eest ka tunnustuse. Juhan Peegli sünniaastapäevale pühendatud Kommunikatsiooniklubi kohtumisel tunnustati teiste seas nublut kui aktiivset ja silmapaistvat tudengit «Värske tegu 2017» auhinnaga.

Kuna nublu on suure osa kevadsemestrist veetnud välismaal, esinenud New Yorgis ja Šotimaal ning lindistanud ookeani taga ka uusi lugusid, võib spekuleerida, et haridustee jäi toppama just muusikukarjääri tõttu. Huvitaval kombel andis räppar aprillikuus välja loo «muusikakool», kus ütles, et ta on «essa vend, kes musakoolis jäi vist istuma».

Räppari uusim singel «rotterdam» ilmus möödunud nädalal.

Vastavalt Tartu ülikooli õppekorralduseeskirjale võivad täiskoormuses õppivad üliõpilased taotleda õpingute pikendamist akadeemilise mahajäämuse likvideerimiseks 12 kuu ulatuses. Miks ei õnnestunud nublul kooli nominaalajaga lõpetada, pole teada.

Küll aga sai ülikoolidiplomi kätte nublu lavapartner DJ QrX ehk Edgar Kurgs, kes kirjutas Instagramis, et «need polnud küll kõige lihtsamad kolm aastat, aga nüüd on see läbi ja tänan kõiki toetuse eest».

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles