Gorilla pistis 19 000 dollarit pintslisse (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Gorilla. Pilt on illustreeriv
Gorilla. Pilt on illustreeriv Foto: / Caters News Agency/Scanpix

Aafrikas Nigeerias Kano zooloogiapargis tekkis rahaprobleem, kui seal elav gorilla sai annetusena antud raha kätte ja sõi selle ära.

Loomaaia esindajate teatel neelas inimahv alla 6,8 miljonit nairat, mis võrdub 19 000 dollariga (16 910 eurot), mis oli kogutud selle kuu alguses Eid-ul-Fitri pidustuste ajal, teatab msn.com.

Loomaaia juht ja politsei kinnitasid, et ahv pani annetusraha pintslisse ning nad uurivad, kuidas raha ahvi kätte sattus.

Gorilla. Pilt on illustreeriv
Gorilla. Pilt on illustreeriv Foto: Bony / Sipa/SIPA /Scanpix

Loomaaia töötajad märkasid raha kadumist arvates, et see varastati, kuid siis nägid nad paari rahatähte piirkonnas, kus elavad ahvid. Rahatükkide rida viis ühe suure isase gorillani. 

Politsei sõnul on see kummaline intsident, sest tavaliselt on raha kinnises kastis, kuhu loomad juurde ei pääse.

Asjasse sekkusid ka kohalikud võimud, kuna tegemist oli annetusrahaga, millest osa tuli suurärimeestelt, kes on selle loomaaia pikaajalised toetajad.

Nigeeria rahatähed. Pilt on illustreeriv
Nigeeria rahatähed. Pilt on illustreeriv Foto: Sunday Alamba / AP/Scanpix

Nigeerlased kommenteerisid sotsiaalmeedias ahvijuhtumit öeldes, et ahv pidas rahatähti söögikõlblikuks.

Oli ka kommentaare, milles öeldi, et ahv tahtis vist inimestele raha hävitamisega öelda, et neil tuleks juurte juurde tagasi minna. 

Nigeerias on ka varem loomad raha söönud. 2018. aastal pääsesid maod haridusministeeriumisse, leides sealt sularaha, mis oli ette nähtud lõpueksamite korraldamiseks. Nad hävitasid eksamiraha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles