India «Houdini» võis triki ajal hukkuda

Inna-Katrin Hein
Copy
India trikimeister Chanchal Lahiri lasti Kolkatas Gangese jõkke
India trikimeister Chanchal Lahiri lasti Kolkatas Gangese jõkke Foto: STR / AFP/Scanpix

India illusionist ja trikimeister Chanchal Lahiri jäi kadunuks, kui ta tegi veetrikki, milles käed-jalad olid köite ja kettidega kokku köidetud.

Politsei arvates 40-aastane illusionist hukkus, jäljendades 20. sajandi kuulsa trikimeistri Harry Houdini trikki, teatab msn.com.

Lahiri, kelle lavanimi on Jadugar Mandrake (Võlur Mandrake), lasid ta assistendid 16. juunil Lääne-Bengali osariigis Kolkatas Hugli jõkke ning ta pidi vee all end köidikutest ja kettidest vabastama. Illusionist kandis erksaid punase- ja kollasekirjuid riideid, et ta vee all kergelt märgatav oleks.

Kui mees ei tulnud kokkulepitud ajaks pinnale, hakkasid assistendid teda otsima. Trikki olid valvamas päästetöötajad ja sukeldujad, kes läksid jõkke, kuid neil ei õnnestunud teda leida.

«Meil on alust arvata, et vool viis ta kaasa ja ta uppus,» sõnas politseinik Syed Waquar Raza.

India trikimeister Chanchal Lahiri ja ta assistendid
India trikimeister Chanchal Lahiri ja ta assistendid Foto: STR / AFP/Scanpix

Lahiri andis enne nüüdset trikki meediale intervjuu, milles sõnas, et ta tegi seda trikki 21 aastat tagasi peaaegu samas paigas õnnestunult ja ka nüüd peaks kõik hästi minema.

«Olin siis kuulikindlas klaaskastis, mu käed ja jalad olid samuti köite ja kettidega kokku köidetud. Suutsin end siis vabastada 29 sekundiga. Kast koos minuga lasti jõevoogudesse sillalt,» meenutas indialane.

Ta lisas, et seekord on ta jõe teises osas, kus võib kiire voolu tõttu raskusi tekkida.

«Pean saama käed ja jalad kkresti lahti. Kui ei saa, siis lõppeb etteaste traagiliselt,» sõnas illusionist.

Lahiri tegi samal jõel triki ka 2013 ja siis teatas üks seda vaadanud, et trikimeister vedas neid alt. Ta pääses kastist lihtsalt välja ja ta käed ja jalad ei olnud kõvasti köidetud.

See isik ründas teda, nõudes temalt juhtunu kohta selgitust.

Kümme aastat enne seda üritas ta näidata, et jõeveel on võimalik kõndida, kuid see trikk kukkus haledalt läbi.

Harry Houdini (1874 – 1926) oli Ungari päritolu USA trikimeister, kes sai 20. sajandi alguses oma eluohtlike trikkidega kuulsaks. Ta kõige kuulsam trikk leidis aset 1912, kui ta lasti ketistatuna ja kinninaelutatud kastis New Yorgi East Riverisse. Tal õnnestus sealt 57 sekundiga pinnale tulla.

Harry Houdini
Harry Houdini Foto: akg-images /Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles