VIDEO ⟩ President Kaljulaid tegi Taani kuninganna ees piinliku etiketiprohmaka (15)

Elu24
Copy
President Kersti Kaljulaid ulatas Taani kuningannale käe.
President Kersti Kaljulaid ulatas Taani kuningannale käe. Foto: Kuvatõmmis ETV saatest

Nädalavahetusel Eestis riigivisiidil käinud Taani kuninganna Margrethe II sattus kohmakasse olukorda, kui president Kersti Kaljulaid talle esimesena käe ulatas.

Ühismeedias heidetakse president Kaljulaidile ette etiketi eiramist, kui ta Eestis riigivisiidil viibinud Taani kuningannale kätlemiseks esimesena käe ulatas. Tele-eetrisse jõudnud seik Kadrioru lossis tekitas piinliku olukorra mõlema riigipea jaoks, kuna segaduses kuninganna ei võtnud kätt vastu, nii et Kaljulaid pidi selle lihtsalt langetama.

Elu24 pöördus etiketiekspert Erika Kolbakovi poole, kelle sõnul tuleks sellises olukorras alati lähtuda monarhi käitumisest. «Olgu näiteks Elizabeth II – see oleks väga suur eksimus, kui läheksime ise kätt andma. Kui ta annab käe, siis meie anname käe,» selgitas Kolbakov, milles fopaa seisnes.

Kuigi tavasituatsioonides peaks tõesti võõrustaja esimesena külalisele terekäe ulatama, siis antud juhul see ei kehti, kuna tegemist on monarhiga. Kolbakov spekuleeris, et kuninganna jaoks oli see ilmselt ootamatu olukord.

Taani kuninganna Margrethe II ja Eesti presidendipaar laupäeval Tallinna lennusadamas.
Taani kuninganna Margrethe II ja Eesti presidendipaar laupäeval Tallinna lennusadamas. Foto: Mihkel Maripuu

Taani kuninganna Margrethe II saabus Eestisse laupäeva hommikul, vahendab Postimees. Kuninganna võeti Tallinna lennusadamas vastu tervitustseremooniaga, mida väisas ka Eesti president Kersti Kaljulaid. Seejärel läks president koos kuningannaga Kadriorgu kohtumisele.

Riigipeade kohtumisel arutati kahepoolseid häid suhteid, keskkonnateemasid ning Läänemere koostööd. Visiit lõppes pühapäeva hommikul missaga Tallinna Piiskoplikus Toomkirikus, mille järel avas kuninganna kirikus Dannebrogi 800. ja Eesti Vabariigi 100. sünnipäevale pühendatud mälestustahvli.

Vaata videot juhtunust SIIT. Kirjeldatud vahejuhtum leiab aset ajakoodi 4:37 juures.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles