Elmari muusikauudised

Liana Zeigo
, Raadio Elmar muusikatoimetaja
Copy
Foto: Madis Sinivee / Scanpix

Toome teieni raadio Elmar 23. nädala muusikauudised. Ansambel Kala tuli Kiviõli Motofestivaliks kokku, Liis Lemsalu «Tähed me jalge all» sai tantsulise remixi, Lepatriinu ehk Triinu Paomets avaldas oma esimese eestikeelse singli «Öökull», Johanna Randmann julgustab elus edasi liikuma.

Ansambel Kala tuli Kiviõli Motofestivaliks kokku

Bändi pressiteates on kirjas: «Seitse aastat pole Kala sõbrad saanud oma lemmikrooga maitsta. Nüüd on kasinuse ajad möödas ja ansambel Kala on oma come back’iga veelgi maitsvamana tulemas.»

Ansambli Kala moodustavad:

Laul – Sepo Seeman Kitarr ja möla – Venno Loosaar Laul ja flööt – Priit Valkna Kitarr – Ain Varts Bass – Andrus Uutsalu Trummid – Meelis Kasepalu Tromboon – Ivar Kiiv Trompet – Simmu Vasar Heli – Marek Ellermaa

Bänd on valmis saanud ka uue loo «Kala tee», mis toetub Lenny Kravitzi, AC/DC ja Onu Tik-Taki loomingule.
 

Festival Mägede Hääl 2019 rõõmustab melomaane kireva muusikavalikuga

29. juunil toimub Kohtla-Nõmmel Eesti Kaevandusmuuseumi alal kolmandat korda muusikafestival Mägede Hääl. Festivalil kaevutakse tööstusjärgse muusikavälja sügavikesse, avatakse uus skeitpark ja pakutakse elamusretki üle terve Ida-Virumaa. Festivalil esineb ligi 40 artisti, teiste seas kodumaised muusikud Anna Kaneelina, Mart Avi, Velly Joonas, Yasmyn ja Mick Moon, Briti duo Rezzett ning Ukraina bänd Chillera. Koos Mägede Hääle festivaliga avatakse kaevanduspargis skeitpark, kus päeval saab betoonist sõidurajal rulatada ja õhtul Tallinna Haigla Rulapargi skeidispetsidest dj-de Kristopher Luigendi, Ats Luige ja Jan Tomsoni settide saatel tantsida. Mägede Hääl 2019 ajakava avaldatakse juunikuu jooksul.
 

Liis Lemsalu «Tähed me jalge all» sai tantsulise remixi

Elektrooniline duo Púr Múdd tegi Liis Lemsalu värskeimast loost «Tähed me jalge all» tempoka suvise remixi.

Púr Múdd ehk Oliver Rõõmus ja Joonatan Toomiste rõõmustavad esmase koostöö üle Lemsaluga: «Olime positiivselt üllatunud, kui Liis meiega ühendus võttis ja hakkasime remixiga katsetama. Originaal oli juba väga julge ja meeldejääv, kuid siiski saab alati teha natuke tantsulisema variandi ja just seda me ka tegime. Meie nägemus on teie ees ja loodame, et see lugu kõnetab ning on ideaalne kaaslane, millega soojenevatele ilmadele vastu minna.»

Liisi jaoks on uus versioon ideaalne suvepäeva lugu, mis sobib nii varajasse hommikusse kui ka värvilisse õhtusse.
 

Elina Nechayeval ilmus video loole «La voce dell’alba»

Elina Nechayeva avaldas 31. mail muusikavideo «La voce dell’alba» (eesti keeles «Koidu hääl»).

Itaaliakeelse pala esmaesitlus toimus veebruaris konkursi Eesti Laul 2019 finaalis.

Loo autorid on Timo Vendt, Mihkel Mattisen, Elina Nechayeva, Ksenia Rossar ning muusikavideo režissöör on Mikko Harma (Cuba Films).
 

Lepatriinu ehk Triinu Paomets avaldas oma esimese eestikeelse singli «Öökull»

«Öökull» räägib muinasjutulises vormis lennukast hingest, kes tahab ringi rännata ja uusi paiku avastada, ent lõpuks on ikka kodu see, kuhu tahaks püsima jääda. Lepatriinu sõnul on ta isegi rohkem ööinimene, ega suuda pikalt ühe koha peal püsida. Muusik lisab, et oluline on näha maailma ja õppida erinevaid kultuure, kuid lõplikult kuskile teise riiki kolida, ei ole tema jaoks mõeldav. «Eesti on ikka mu kodu ja nii see võikski jääda» kirjeldab Lepatriinu.

Lugu «Öökull» sai kirjutatud juba ligi kaks aastat tagasi, kui Lepatriinu esmakordselt ukulele kätte võttis. Originaalis valmis pala akustilisena, kuid nüüd on see saanud suvise ja moodsa kuue. Loo uue kõla autor on Taavi Paomets.

Laulul on ka muusikavideo, mille autoriks on Josh Twist ehk Aarto Hiiemaa. Tema on ka mitmete Lepatriinu varasematele muusikavideotele autor.

Lepatriinu muusikukarjäär sai hoo sisse Noortebänd 2016 konkursilt ning tänavu on ta Eesti muusikamaastikul figureerinud juba mitmeti – andnud välja kaks plaati ja olnud viimase kahe aasta jooksul nomineeritud Eesti Muusikaauhindadel Aasta Debüütalbumi, Aasta Indie albumi ja Aasta Naisartisti kategoorias.
 

Johanna Randmann julgustab elus edasi liikuma

Elmaris käis külas noor laulukirjutaja ja laulja Johanna Randmann, kes avaldas oma värske singli «Varjud», millele on valminud ka video.

Loo sõnad ja muusika on kirjutanud Johanna Randmann, loo aitas produtseerida Jaanus Saks.

Uus laul «Varjud» kirjutati eelmisel aastal. Johanna sõnul sündis loo tekst justkui iseenesest ning laulu sisu on võimalik mitmeti mõista. «Alati ei tasu juba elust lahkunud inimestesse või toimunud sündmustesse kinni jääda. Tuleb ikka elus edasi minna,» kommenteeris noor lauljatar.

Johanna tegeleb hetkel ka oma EP salvestamisega, millele tuleb kuus eestikeelset lugu.

Johanna Randmann on varasemalt tuttav saatest «Eesti otsib superstaari», kus ta jäi napilt finaali ukse taha ja konkursilt «Noortebänd», kus ta osales aastal 2018, pääsedes ka võistluse finaali.
 

Maxtract avaldas loo «Katamaraanid»

Rakvere juurtega räppar Maxtract andis välja oma esimese singli «Katamaraanid».

Loo muusika ja sõnad on kirjutatud mehe enda poolt. Värskes loos on taustalauljaks

Sifka ning kitarriosa on sisse mänginud Raivi Rohumets.

Maxtract on tuntud oma grupi Grässhopas kadu, samuti on mees on teinud mitmeid koostöid Bad Art’i, Suure Papa ja Azmaga.
 

Eestit Eurovisioonil esindanud Victor Crone avaldas uue singli «Discovery»

Victor Crone’i uus lugu valmis koostöös Pärnust pärit DJ Syn Cole'iga. Singlile on ilmunud ka muusikavideo, mille režissöör on Sander Allikmäe ning mis on filmitud Eestis.

Victor Crone'il on suvel tulemas ka kontserttuur Stig Rästaga. Tuur algab 17. juulil Tartust ning esitusele tulevad laulud, mis Victorit ja Stigi ühendavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles