Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Sõpruse Puiestee ja Psychoterror lõpetavad koos

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Elu24
Copy
Kaader Sõpruse Puiestee & Merili Variku videost «Rahu, ainult rahu»
Kaader Sõpruse Puiestee & Merili Variku videost «Rahu, ainult rahu» Foto: Kaader videost / Youtube.com

 
Reedel 16. detsembril võtavad Von Krahlis oma senise tegevuse kõige ümmargusemad sünnipäevaaastad kokku kümnene Sõpruse Puiestee ja kahekümnene Psychoterror.

Kahele väärikale on seltsiks noor nelik The Union CMYK.


«Sõpruse Puiestee on oma parimas vormis,» ütles Sõpruse Puiestee solist Allan Vainola ansambli kümnenda tegevusaasta kokkuvõtteks. Kontsert Von Krahlis on Sõpruse Puiesteele ühtlasi aasta viimane ning sellel teeb kaasa ka solist Merili Varik. Vainola sõnul kavatseb Sõpruse Puiestee sel puhul mängida hoogsa ja tantsulise kava.
 
Sõpruse Puiestee näol oli esimese Eesti ansambliga, kelle loomingus need vastandid veatute pusletükkidena kokku sobisid. Ning kokkutuleku aastal 2001 või ka esikalbumi «Mustale merele» ilmumise ajal aastal 2003 oli Sõpruse Puiestee selgelt oma ajast ees. Huvitav, kas aeg on talvel malbe raadiohiti «Rahu, ainult rahu» loonud Sõpruse Puiesteele järele jõudnud?

Psychoterrori bassist Lauri Leisi ehk Uimsi sõnul on juubeliaasta olnud pungiveteranidele produktiivne: «Pidasime koos vanade sõpradega maha suure sünnipäevapeo ja salvestasime oma ilmselt parima plaadi.» Leis lisas, et reedesel kontserdil kuuleb publik muu hulgas esmakordselt bändiversioone juubeliplaadile «XX» boonusena lisatud Freddy soololugudest.

Kolmanda esineja, The Union CMYKi muusikas kohtuvad jõulised kitarrihelid, tantsulised trummirütmid ning naisvokaal. Kompleksivaba kahekümne esimese sajandi punkmuusika, vaba alaväärsuskompleksidest ja taakadest, eneseteadlik ja postmodernistlik süntees põhiväärtustest ja kõrvalmõjudest, võiks seni hästi hoitud saladuse staatust nautinud Tallinna nelikut nimetada.

Bändide alla, peale ja vahele mängivad plaate Raadio Kahe saate «Punkpolitsei» juhid Uims ja Niineste.

Tagasi üles