Teise maailmasõja aegsed kallimad said 75 aastat hiljem taas kokku

Inna-Katrin Hein
Copy
USA sõdurid juunis 1944 Prantsusmaal Carentanis. Pilt on illustreeriv
USA sõdurid juunis 1944 Prantsusmaal Carentanis. Pilt on illustreeriv Foto: HANDOUT / REUTERS/Scanpix

Prantsusmaal tähistati Normandia dessandi 75. aastapäeva, millel osalesid paljud veteranid, kaasa arvatud USA endine sõdur, kellel oli kunagi prantslannast kallim.  

24-aastane Troy Robbins oli 1944. aastal USA sõdurina Kirde-Prantsusmaal Brieys, kus ta armus kohalikku tüdrukusse, 18-aastasesse Jeannine Ganayesse, kes hiljem abiellus ja hakkas kandma nime Pierson, teatab msn.com.

Robbins saadeti mõni aeg hiljem Prantsusmaalt idarindele, kus ta ellu jäi ning pärast sõda naases ta kodumaale uSAsse. Seal leidis ta endale uue kallima, kellega abiellus.

Piersoni sõnul oli tal valus, kui Robbins pidi lahkuma.

«Kui ta veoautosse hüppas, hakkasin nutma. Olin väga kurb. Lootsin, et kui sõda lõppeb, siis tuleb ta minu juurde tagasi,» sõnas prantslanna.

Pärast sõda asus Pierson õppima inglise keelt lootuses, et kui mees tuleb, siis saab temaga ta emakeeles rääkida.

Meest siiski ei tulnud ja naine abiellus ühe teise mehega.

Hoolimata abiellumisest USAs, hoidis Robbins noore prantslanna pildi alles ja aastate jooksul vahel vaatas seda.

Selle kuu alguses osales endine sõdur Robbins Prantsusmaal Normandia dessandi aastapäeval, võttes kaasa ka foto endisest kallimast. Ta ei teadnud, kas naine on elus, kuid lootis, et on.

Robbins sattus rääkima Normandia dessanti kajastanud prantsuse telekanali France 2 ajakirjanikega, kellele ameeriklase lugu meeldis ja nad asusid naise jälgi ajama, leides ta üles.

Nad korraldasid nüüd 99-aastase mehe ja 93-aastase naise kokkusaamise. Hoolimata aastate möödumisest tundsid nad üksteist kohe ära.

«Ma ei unsutanud sind mitte kunagi, sa olid alati minu südames,» sõnas Robbins Piersonile.

Naine vastas, et ta oskab nüüd inglise keelt ja sai aru, mida mees ütles.

Pierson küsis, et miks Robbins varem Prantsusmaale ei tulnud ja mees vastas, et tal oli suur pere, kelle eest tuli hoolitseda.

Nii Pierson kui Robbins on lesed, nad veetsid koos aega ja siis suundus ameeriklane Normandia dessandi 75. aastapäeva sündmusele.

«Jeannine sa olid, oled ja jääd alati minu esimeseks armastuseks,» sõnas mees lahkudes.

Paar lubas veel kohtuda.

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles