Nolani filmiga liitub Tallinnas «Avatari» kostüümivõlur

Elu24
Copy
Christopher Nolan.
Christopher Nolan. Foto: Scanpix/AFP

Tallinnas filmitava linateose «Tenet» ümber tiirleb palju salapära ning hetkel on filmi kohta avalikustatud väga vähe informatsiooni. Teadmata on ka suur osa filmimeeskonnast, kuid nüüd täitis sotsialmeedia ühe olulise lünga! 

Filmi «Tenet» IMDb andmebaasis on avalikustatud vaid väike osa suurteose filmimeeskonnast. 

Kindlasti on aga sellise suure kaliibriga filmi meeskond tegelikkuses kordades suurem, kui praeguseks on selgunud. Näiteks on «Teneti» kostüümiosakonna all loetletud kõigest kaks nime, John Casey ja Steven Porch. 

Nüüd on aga teada kolmas kostüümiosakonna liige, Jack Taggart! 

Tähelepanelik fänn jagas Twitteris Taggarti privaatset sotsiaalmeedia postitust, kus mees kirjutab, et sõidab peagi Tallinnasse. Postitusest tuleb samuti välja, et Taggart külastab kuni detsembrini seitset erinevat riiki. Taggart ise Nolani linateost ei maini, kuid teadaolevalt filmitakse «Tenetit» kokku seitsmes riigis.

9. juunil postitas Taggart oma Facebooki lehele galerii ja lisas, et on Soomes koos ühe teadaoleva «Teneti» kostüümidisaineriga, Steven Porchiga. 

Kotüümivõlur Jack Taggart käis koos Steven Porchiga Helsingis
Kotüümivõlur Jack Taggart käis koos Steven Porchiga Helsingis Foto: Kuvatõmmis Facebookist

IMDB andmebaasi põhjal on Taggart töötanud 83 filmi kostüümiosakonnas. Tema resümees on sellised filmid nagu, «Vihane kaheksa», «Algus», «Pimeduse rüütli tagasitulek» ning kolm Marveli filmi, «Galaktika valvurid Vol. 2», «Kapten Ameerika: Kodusõda» ja «Must panter». 

Sealhulgas oli Taggart James Cameroni «Avatari» kostüümiosakonnas ning täidab tekstiilikunstniku rolli eelseisvate «Avatar 2» ja «Avatar 3» filmides. 

Taggarti ametinimetuseks enamikel tema filmidel on «ager/dyer», mida saab kaudselt tõlgendada kui «vanemaks muutja/värvija». Teisisõnu tähendab see riiete ning aksessuaaride manipuleerimist, et need näeks välja kantud, kulunud või koguni rikutud, vahendab drainmag.com.  

Lähtudes Nolani 2010. aasta kinohitist «Algus», mille kostüümiosakonda kuulus kokku 45 inimest, siis on kõigi eelduste kohaselt Eestisse saabumas veel teisigi oma ala professionaale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles